Zupa pieczarkowa "a la książę": przepis
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Zupa pieczarkowa "a la książę" to niekonwencjonalna, kremowa zupa grzybowa, która łączy w sobie smak pieczarek i bananów. Podajemy oryginalny przepis na tę niezwykłą zupę grzybową.
SKŁADNIKI
- 20 dag pieczarek
- 1,5 l wywaru z mięsa i warzyw
- 8 dag ryżu
- 20 dag bananów
- 150 ml śmietany
- sól
- pieprz
- cynamon
- curry
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Zalać wywarem, dodać ryż i ugotować.
- Po 30 minutach banany umyć, obrać ze skórki, pokroić w półplasterki i dodać do zupy razem ze śmietaną i przyprawami. Gotować przez 20 minut.
- W razie potrzeby dodać więcej przypraw.