Zupa jogurtowa z awokado

2021-03-29
Edyta Folwarska
zupa-jogurtowa-z-awokado-jak-zrobic-sprawdzony-przepis.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Zupa jogurtowa z awokado
łatwy
15 min
4

Wypróbuj przepis na zupę jogurtową z awokado. Brzmi egzotycznie? Ale warto spróbować, bo to oryginalny i wyśmienity zarazem miks smaków. Jeśli masz ochotę na mały kulinarny eksperyment, przygotuj zupę jogurtową z awokado według poniższej receptury.

SKŁADNIKI

  • duży por
  • świeże liście mięty
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • sól morska
  • pół średniego awokado
  • 2 ogórki
  • 2 szklanki jogurtu greckiego
  • 3 łyżki oleju z awokado
  • borówki
  • koperek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rozgrzej olej z pestek winogron na dużej patelni.
  • W międzyczasie białą część pora grubo posiekaj. Wrzuć na rozgrzana patelnie i smaż ok. 5 minut. Dopraw solą i poczekaj aż ostygnie.
  • Dodaj ogórki, awokado, jogurt, koperek i zbledniej na gładką masę. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
  • Przed podaniem zupę z awokado udekoruj borówkami, liśćmi mięty i olejem z awokado.
Edyta Folwarska