Zupa jogurtowa z awokado
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Wypróbuj przepis na zupę jogurtową z awokado. Brzmi egzotycznie? Ale warto spróbować, bo to oryginalny i wyśmienity zarazem miks smaków. Jeśli masz ochotę na mały kulinarny eksperyment, przygotuj zupę jogurtową z awokado według poniższej receptury.
SKŁADNIKI
- duży por
- świeże liście mięty
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- sól morska
- pół średniego awokado
- 2 ogórki
- 2 szklanki jogurtu greckiego
- 3 łyżki oleju z awokado
- borówki
- koperek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rozgrzej olej z pestek winogron na dużej patelni.
- W międzyczasie białą część pora grubo posiekaj. Wrzuć na rozgrzana patelnie i smaż ok. 5 minut. Dopraw solą i poczekaj aż ostygnie.
- Dodaj ogórki, awokado, jogurt, koperek i zbledniej na gładką masę. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
- Przed podaniem zupę z awokado udekoruj borówkami, liśćmi mięty i olejem z awokado.