Zupa jogurtowa z awokado
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          15 min
      
      
        
          4
      
    Wypróbuj przepis na zupę jogurtową z awokado. Brzmi egzotycznie? Ale warto spróbować, bo to oryginalny i wyśmienity zarazem miks smaków. Jeśli masz ochotę na mały kulinarny eksperyment, przygotuj zupę jogurtową z awokado według poniższej receptury.
SKŁADNIKI
- duży por
 - świeże liście mięty
 - 2 łyżki oleju z pestek winogron
 - sól morska
 - pół średniego awokado
 - 2 ogórki
 - 2 szklanki jogurtu greckiego
 - 3 łyżki oleju z awokado
 - borówki
 - koperek
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rozgrzej olej z pestek winogron na dużej patelni.
 - W międzyczasie białą część pora grubo posiekaj. Wrzuć na rozgrzana patelnie i smaż ok. 5 minut. Dopraw solą i poczekaj aż ostygnie.
 - Dodaj ogórki, awokado, jogurt, koperek i zbledniej na gładką masę. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
 - Przed podaniem zupę z awokado udekoruj borówkami, liśćmi mięty i olejem z awokado.