To idealna alternatywa dla klasyki. Rozgrzewająca i sycąca zupa na każdy dzień
Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Papryka faszerowana to ulubieniec wielu. A co jeśli powiemy wam, że można przygotować zupę w dokładnie tym stylu? Zupa à la papryka faszerowana to danie, które rozgrzewa, syci i smakuje obłędnie. Wystarczy kilka składników a efekt końcowy rozkocha w sobie każdego. Zachwyć rodzin tą aromatyczną zupą.
Zupa, która jest wariacją klasycznego przepisu. Zasmakuje każdemu
Jesień trwa w najlepsze, a kiedy za oknem pogoda nie dopisuje, najlepiej sięgnąć po aromatyczne zupy. Jeśli jednak mamy już dość jedzenia rosołów czy pomidorowych, ta zupa może okazać się idealnym rozwiązaniem. Zupa w stylu papryki faszerowanej wychodzi prosta, pyszna i niezwykle sycąca.
Wystarczy kilka prostych składników, by móc się rozkoszować tym przepysznym posiłkiem, a całość jest tak prosta, że nikomu nie powinna sprawić problemów. Jest to prostszy i szybszy sposób na przygotowanie faszerowanej papryki. To alternatywa dla klasyki, którą kocha wielu.
Sycąca i prosta w przygotowaniu. Zachwyć się aromatyczną zupą
Ta zupa jest niezwykle sycąca i prosta w przygotowaniu, a jej aromat zachwyci każdego, kto jej spróbuje. Można podawać ją samodzielnie albo z kromką świeżego chleba - to wszystko zależy od naszych preferencji.
Jeśli więc mamy ochotę na paprykę faszerowaną, ale nie mamy długo stać w kuchni, ta wersja sprawdzi się idealnie. Wystarczy kilka prostych składników i chwila wolnego czasu, by rozkoszować się ukochanym smakiem w szybki i prosty sposób!
SKŁADNIKI
- 200-300 g mielonego mięsa
- 1 duża zielona papryka, posiekana drobno
- 1 duża czerwona papryka, pokrojona w kostkę
- 1 duża cebula, posiekana
- 50 g pieczarek, pokrojonych drobno
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 l bulionu wołowego
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1/4 szklanki brązowego cukru
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka tymianku suszonego
- 1 łyżeczka bazylii suszonej
- 1 łyżeczka oregano suszonego
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
- 100 g surowego ryżu
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W garnku z grubym dnem rozgrzać olej. Dodać mięso i smażyć, aż się zrumieni.
- Dodać oba rodzaje papryki i cebulę, a gdy cebule się zeszkli, dodać jeszcze pieczarki.
- Gdy pieczarki zaczną się rumienić, wlać bulion.
- Dodać pomidory z puszki, opłukać puszkę i tę wodę wlać również do zupy.
- Dodać koncentrat i uzupełnić zupę 1 szklanką przegotowanej wody.
- Dodać suszone zioła przyprawowe i cukier.
- Doprowadzić do wrzenia, następnie dodać ryż i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
- Na koniec spróbować i ewentualnie doprawić solą oraz pieprzem.
- Podawać z natką pietruszki.