Domowy krupnik - przepis z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Domowy krupnik
Autor: Shutterstock Domowy krupnik smakuje wybornie i jest bardzo zdrowy.
łatwy
30 min
4

Ten przepis na domowy krupnik przygotowali specjaliści z Poradni Dietetycznej Dietosfera w ramach programu beszamel.pl DIETETYCZNIE. Porcja dostarcza 240 kcal.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kaszę przepłukać, a następnie ugotować w wodzie z dodatkiem wegety wg przepisu na opakowaniu.
  • Ziemniaka i marchew pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić na cienkie plastry.
  • Marchew i pora gotować na bulionie około 5-10min. Dodać ziele angielskie i liść laurowy.
  • Po tym czasie dodać ziemniaki i gotować kolejne 5-10 minut (do miękkości ziemniaka).
  • Na koniec dołożyć do zupy kaszę i na wolnym ogniu całość gotować około 20 min. Przyprawić do smaku