Zapiekanka à la tosty francuskie z brzoskwiniami. Idealne śniadanie dla całej rodziny
                  Dieta wegetariańska
Słodki sposób na pyszne śniadanie. Aromatyczny chrupiący chleb w parze ze słodkimi i soczystymi brzoskwiniami to wspaniały sposób na początek dnia. Te zapiekane z brzoskwiniami tosty francuskie zasmakują każdemu, a dodatkowo niesamowicie pachną.
Śniadanie dla całej rodziny. Zrobisz je prosto i szybko
Przepyszna zapiekanka à la tosty francuskie z brzoskwiniami to wspaniały pomysł na śniadanie. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje i pachnie niesamowicie. Jest to prosty sposób na ciekawe śniadanie dla całej rodziny.
Całość przygotujemy w kilka minut, a większość pracy wykona za nas piekarnik. Do przygotowania tego przepisu nie potrzebujemy żadnych specjalnych umiejętności ani sprzętów. Wystarczy kilka minut wolnego czasu i krótka lista składników, z czego większość zapewne mamy już w domu.
Danie to wychodzi dość słodkie, dlatego jeśli chcemy możemy użyć mniej cukru. Już same w sobie brzoskwinie zapewnią nam bowiem dużą słodkość. Jeśli używamy świeżych brzoskwiń musimy pamiętać, że przed dodaniem ich należy je obrać.
To prosty i pyszny sposób na ciekawe śniadanie. Całe danie będzie delikatne, a w strukturze będzie przypominało suflet. Jeśli więc chcemy zaskoczyć rodzinę ciekawym daniem, które nie wymaga wiele wysiłku, ten przepis będzie strzałem w 10.
SKŁADNIKI
- 1/3 szklanki brązowego cukru
 - 2 łyżki masła
 - 2 łyżki wody
 - 400 g brzoskwiń (świeżych lub z puszki)
 - 5 jajek
 - 1 łyżka ekstraktu waniliowego
 - 0,5 łyżeczki cynamonu
 - 1 łyżeczka
 - 3 szklanki napoju roślinnego
 - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
 - 8 kawałków białego chleba
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
 - Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
 - Brzoskwinie kroimy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
 - W misce mieszamy mleko, jajka, wanilię, 1/3 szklanki cukru, 2 łyżki wody, gałkę muszkatołową i cynamon.
 - Połowę płynu wylewamy na brzoskwinie.
 - Chleb do naczynia żaroodpornego.
 - Wylewamy pozostałą masę jajeczną.
 - Pieczemy przez około 40 minut.