Śniadaniowy krem kokosowy - propozycja porannego posiłku bez glutenu
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          15 min
      
      
        
          4
      
    Delikatny, aksamitny krem kokosowy to propozycja na śniadanie, która zachwyci każdego. Polecamy o nie tylko tym, którzy musza wyeliminować ze swej diety gluten.
SKŁADNIKI
- 2 jajka
 - 125 ml mleka
 - 1 banan
 - 2 łyżki mąki kokosowej
 - 2 łyżki wiórków kokosowych
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wlać mleko do miski, dodać jajka, roztrzepać. Przelać do garnka i dodać rozgniecionego banana, mąkę kokosową i wiórki.
 - Całość gotować na małym ogniu do uzyskania aksamitnej konsystencji.
 - Po kilku minutach dodać trochę migdałów, rodzynek, truskawek lub płatków kokosowych.