Śniadanie w 5 minut. Ta tortilla jest nie tylko smaczna, ale też zdrowa

Śniadanie w 5 minut. Ta tortilla jest nie tylko smaczne, ale też zdrowe
Autor: Shutterstock.com Śniadanie w 5 minut. Ta tortilla jest nie tylko smaczne, ale też zdrowe
łatwy
5 min
2

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Pyszne śniadaniowa tortilla z fetą, jajkiem i szpinakiem. To wspaniały sposób na rozpoczęcie dnia, którego przygotowanie nie zajmie więcej niż kilka minut. Ta zdrowa śniadaniowa tortilla jest prosta w przygotowaniu i łatwa do modyfikacji. Nie ma więc na co czekać i od razu lepiej zabrać się za tę pyszną tortillę.

Brak pomysłu na śniadanie? Ten przepis może w tym pomóc

Przepyszne śniadaniowe "taco" to idealny pomysł na rozpoczęcie dnia. Jest niezwykle proste do przygotowania i nie zajmuje dużo czasu. Połączenie kremowej, słonej fety ze szpinakiem, jajkiem i tortillą wychodzi za każdym razem.

To proste śniadanie, które zasmakuje każdemu można łatwo modyfikować. Bez problemu możemy dorzucić tu więcej warzyw, gotowanego kurczaka, pieczarki czy orzechy. Szpinak bez problemu zamienimy na sałatę czy rukolę. Możemy również dodać ulubionego sosu, jak na przykład odrobinę ostrego do dodania pikanterii.

Proste śniadanie, które zachwyca. Smaczne i zdrowe śniadaniowa tortilla

To naprawdę proste danie, które świetnie smakuje i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Nie trzeba się dużo zastanawiać, by wiedzieć, że ich przygotowanie naprawdę popłaca. Szybkie śniadanie dla całej rodziny w prostej, smacznej i zdrowej wersji.

By je przygotować, wystarczy podgrzać tortillę, następnie chwilę podsmażamy szpinak, który później wykładamy na tortillę. Kruszymy fetę na szpinak, a następnie smażymy jajko. Jajko układamy na szpinaku i gotowe. Przepyszne i proste śniadanie jest gotowe do pałaszowania.

SKŁADNIKI

  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 2 tortille 
  • 90 g szpinaku
  • 2 jajka
  • 50 g sera feta

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na niewielkiej patelni rozgrzewamy olej.
  • Podgrzewamy tortillę, aż zmięknie.
  • Na patelnie wrzucamy szpinak i chwilę smażymy.
  • Przekładamy szpinak na tortillę.
  • Całość posypujemy fetą.
  • Na patelni smażymy jajko według upodobań.
  • Przekładamy na szpinak.
SZPINAK: Czy warto go jeść? Co można zrobić ze szpinaku?
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej