Serbska jajecznica - jajka smażone z warzywami i kiełbasąTaka
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Proponujemy jajecznicę w serbskim stylu - bardzo pożywną i sycącą. Takie danie może stanowić nie tylko śniadanie czy kolację, ale zastąpi również w razie potrzeby danie główne. Serbska jajecznica jest smaczna i szybka w przygotowaniu, a zaspokaja głód na bardzo długo.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Boczek stopić na głębokiej patelni, tak aby stał się przezroczysty, dodać pokrajane w plastry kiełbaski i przysmażyć na mocnym ogniu.
- Dodać pokrojone w duże plastry pomidory, a gdy się podsmażą wbić jajka, smażyć aż będą na wpół ścięte.
- Jajka przykryć warstwą drobno pokrojonej papryki i szczypiorkiem, przyprawić. Wstawić na kilka minut do piekarnika.
- Podawać z razowym chlebem.