Omlet z szynką i warzywami z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Omlet z szynką i warzywami - smaczny, sycący i odpowiedni na każdą porę dnia. Porcja dostarcza 260 kcal i jest skarbnica składników odżywczych. Przepis przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera.
SKŁADNIKI
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki pełnoziarnistej
- 50 ml mleka
- ¼ papryki czerwonej
- 1/3 cebuli
- 1 plaster szynki drobiowej
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajko wymieszać z mąką i mlekiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę, cebulę i szynkę pokroić w drobną kostkę.
- Dodać wszystkie składniki do ciasta. Omlet smażyć na patelni beztłuszczowej po obu stronach, do uzyskania złotego koloru