Kasza manna na wodzie: przepis na lekkostrawny kleik
      2021-09-23
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          15 min
      
      
        
          4
      
    Kasza manna na wodzie to lekkostrawny posiłek. Można ją podać na śniadanie ze świeżym masłem lub na obiad z mięsną potrawką. Także na słodko z musem ze świeżych owoców lub z konfiturami. Doskonała dla dzieci, seniorów i rekonwalescentów.
SKŁADNIKI
- 1 szklanka wody
 - 2/3 szklanki kaszy manny, 10 pełnych łyżek
 - szczypta soli
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Do rondelka wlej zimną wodę i wsyp kaszę.
 - Ustaw średnią moc palnika i zacznij powoli mieszać całość łyżką.
 - Po 3-5 minutach kasza zacznie pęcznieć. Całość zgęstnieje i zacznie lekko bulgotać.
 - Można podawać na ciepło lub na zimno.
 
Kasza jaglana zapiekana z jabłkami