Do jajecznicy dodaje te składniki. Mam energię na cały dzień

Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Jajecznice można przygotowywać na najróżniejsze sposoby. Ogromną rolę odgrywają w niej dodatki, a w tym przepisie zaskoczy nas ich doborem. Smakuje niesamowicie, jest prosta w przygotowaniu i jest ciekawą alternatywą dla klasycznej jajecznicy. Rozkochaj się w tych pysznych jajkach.
Jajecznica z niecodziennym dodatkiem. Pożywna i syta
Aromatyczna jajecznica z ziemniakami to genialny sposób na pełen smaku i sycący posiłek. Jest prosta w przygotowania, a smakuje obłędnie. Ta jajecznica to genialny sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały nam z obiadu dnia poprzedniego. Pyszne, proste i aromatyczne.
Choć w tym przepisie nie dodajemy żadnego mięsa, jeśli mamy taką ochotę możemy dorzucić pokrojoną szynkę, boczek czy nawet szarpanego, gotowanego kurczaka. Możemy również nieco poeksperymentować nieco z przyprawami i warzywami - to jajecznica, sprawdzi się wszystko, na co mamy ochotę.
Ten przepis pozostawi nas sytymi na długi czas i zapewni nam energię na cały dzień działania. Jeśli więc mamy ochotę na smaczne i pożywne śniadanie - chwytajmy za składniki i zabierzmy się za przygotowanie tego dania.
Wystarczy dosłownie kilka składników, by je przygotować, a smak i aromat zachwycą każdego. Ziemniaki świetnie komponują się z naszą jajecznicą zapewniając smak, który zostanie z nami na długo. Ten przepis bez wątpienia jest wart wypróbowania.
SKŁADNIKI
- 2 łyżki masła
- 5 ugotowanych ziemniaków
- 1 cebula
- 1 zielona papryka
- 6 jajek
- sól i pieprz
- 80 g sera tartego
- szczypiorek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki obieramy i kroimy.
- Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem i smażymy, aż się zarumienią.
- Dodajemy posiekaną cebulę i pokrojoną paprykę.
- Jajka dokładnie ubijamy.
- Dodajemy do nich sól, pieprz i ser.
- Wylewamy na patelnie i podczas smażenia cały czas mieszamy.
- Podajemy posypane szczypiorkiem.