Bułki z farszem z pieczarek i serka wiejskiego. Znikają z talerza w okamgnieniu

Bułki z farszem z pieczarek i serka wiejskiego. Znikają z talerza w okamgnieniu
Autor: Shutterstock.com Bułki z farszem z pieczarek i serka wiejskiego. Znikają z talerza w okamgnieniu
łatwy
5 min
4

Dieta wegetariańska

Przepyszne bułeczki z pieczarkami i serkiem wiejskim to wspaniały pomysł na pyszne śniadanie czy kolację dla całej rodziny. Są proste w przygotowaniu, a smakują obłędnie. Wystarczy zaledwie kilka składników, by móc się nimi rozkoszować.

Idealne śniadanie dla całej rodziny. Bułeczki z farszem pieczarkowym

Pyszne i proste w przygotowaniu bułeczki z pieczarkami i serkiem wiejskim to sposób na idealne śniadanie dla całej rodziny. To danie jest niezwykle proste do przygotowania, nie wymaga dużej ilości składników, a smakuje doprawdy obłędnie.

Jeśli więc nie mamy pomysłu co przygotować na śniadanie, te bułeczki sprawdzą się idealnie. W szczególności, że możemy użyć do nich pieczywa już... nie pierwszej świeżości, dzięki czemu unikniemy marnowania pieczywa.

Jedyne co musimy zrobić to posiekać pieczarki, cebulę i czosnek. Nie musi być to równa kosteczka czy malutkie kawałki. Kroimy tak naprawdę, jak mamy ochotę. Wszystko następnie dokładnie mieszamy w misce z serkiem wiejskim, serem i przyprawami.

Pamiętajmy o wydrążeniu bułeczek, jest to ważny krok, który pozwala nam zrobić miejsce na nasz farsz. Następnie zapiekamy nasze bułeczki, tak by pieczarki były gotowe a bułeczka chrupiąca. Jest to naprawdę pyszne danie, które przygotuje bez problemu każdy. Wystarczy dosłownie kilka chwil, by móc się nim rozkoszować.

SKŁADNIKI

  • 4 bułki
  • 200 g pieczarek
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • 80 g sera tartego
  • 0,5 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pieczarki, cebulę i czosnek drobno siekamy.
  • Wrzucamy do miski, dodajemy serek wiejski, ser tarty i przyprawy.
  • Całość dokładnie mieszamy.
  • Bułeczki wydrążamy, tak by powstała pewnego rodzaju miseczka.
  • Farsz nakładamy do bułeczek.
  • Pieczemy w 200 stopniach przez około 15 minut.
Pieczarki - właściwości i kalorie. Co zrobić z pieczarek?
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej