Bułki z farszem z pieczarek i serka wiejskiego. Znikają z talerza w okamgnieniu

Dieta wegetariańska
Przepyszne bułeczki z pieczarkami i serkiem wiejskim to wspaniały pomysł na pyszne śniadanie czy kolację dla całej rodziny. Są proste w przygotowaniu, a smakują obłędnie. Wystarczy zaledwie kilka składników, by móc się nimi rozkoszować.
Idealne śniadanie dla całej rodziny. Bułeczki z farszem pieczarkowym
Pyszne i proste w przygotowaniu bułeczki z pieczarkami i serkiem wiejskim to sposób na idealne śniadanie dla całej rodziny. To danie jest niezwykle proste do przygotowania, nie wymaga dużej ilości składników, a smakuje doprawdy obłędnie.
Jeśli więc nie mamy pomysłu co przygotować na śniadanie, te bułeczki sprawdzą się idealnie. W szczególności, że możemy użyć do nich pieczywa już... nie pierwszej świeżości, dzięki czemu unikniemy marnowania pieczywa.
Jedyne co musimy zrobić to posiekać pieczarki, cebulę i czosnek. Nie musi być to równa kosteczka czy malutkie kawałki. Kroimy tak naprawdę, jak mamy ochotę. Wszystko następnie dokładnie mieszamy w misce z serkiem wiejskim, serem i przyprawami.
Pamiętajmy o wydrążeniu bułeczek, jest to ważny krok, który pozwala nam zrobić miejsce na nasz farsz. Następnie zapiekamy nasze bułeczki, tak by pieczarki były gotowe a bułeczka chrupiąca. Jest to naprawdę pyszne danie, które przygotuje bez problemu każdy. Wystarczy dosłownie kilka chwil, by móc się nim rozkoszować.
SKŁADNIKI
- 4 bułki
- 200 g pieczarek
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- 80 g sera tartego
- 0,5 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
- 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki, cebulę i czosnek drobno siekamy.
- Wrzucamy do miski, dodajemy serek wiejski, ser tarty i przyprawy.
- Całość dokładnie mieszamy.
- Bułeczki wydrążamy, tak by powstała pewnego rodzaju miseczka.
- Farsz nakładamy do bułeczek.
- Pieczemy w 200 stopniach przez około 15 minut.