Ta mizeria nie ma sobie równych. Hitowy przepis, który podbije niejedno podniebienie
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Mizeria to znana i lubiana sałatka z ogórków. Jest nie tylko łatwa i szybka do zrobienia. Smakuje pysznie i pasuje do prawie każdego dania głównego. Sekretem tego przepisu na mizerię jest oryginalny sos, który doskonale łączy się z ogórkami. Poznajcie nowy przepis na zachwycającą mizerię do obiadu.
Mizeria – uniwersalna sałatka do każdego obiadu
Sałatka z ogórków podana z sosem to doskonały dodatek do obiady. Pysznie komponuje się z daniami mięsnymi i potrawami wegetariańskimi. Zaletą mizerii jest to, że można ją zrobić błyskawicznie z kilku prostych składników. Chociaż w sieci krąży mnóstwo przepisów na mizerię, warto wybrać ten i przekonać się, że tę popularną sałatkę można zrobić w inny sposób.
Jak zrobić mizerię inaczej?
Przepis na mizerię w nowej odsłonie nie jest skomplikowany. Sałatkę z ogórków robi się bardzo szybko i banalnie prosto. Pokrojone w plasterki ogórki i piórka czerwonej cebuli należy wymieszać z sosem. To właśnie on jest odpowiedzialny za oryginalny smak mizerii. Do śmietany dodaje się majonez, musztardę klasyczną i francuską, czosnek, koperek i miód. Sos doprawia się tradycyjnymi przyprawami, czyli solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Co dodać do mizerii, żeby była pyszna?
W tym przepisie za super smak odpowiada sos, który doskonale komponuje się z ogórkami i czerwoną cebulą. To dzięki niemu mizeria jest tak pyszna. Klasyczna mizeria ze śmietaną czy jogurtem jest dobra, ale kiedy ogórki połączy się z tym pysznym sosem, każdy kubek smakowy będzie zachwycony. Przyjemnym dodatkiem jest także koperek, który nadaje świeżość.
SKŁADNIKI
- 4-5 ogórków gruntowych
- 1 czerwona cebula
sos:- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ogórki pokroić na plasterki. Czerwoną cebulę pokroić w piórka. Przełożyć do miski.
- Przygotować sos. Śmietanę wymieszać z majonezem, miodem oraz oboma musztardami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Dokładnie wymieszać.
- Sos wlać do ogórków z cebulą i wymieszać.
- Podawać jako sałatkę do obiadu.