Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, szynki i jogurtu
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, szynki i jogurtu to pyszna przekąska gotowa w 20 minut. Wystarczy tylko wszystko pokroić i wymieszać.
Kup online
Wykorzystaj sezon na pyszne owoce i zamknij ich smak w butelkach z naszym praktycznym przewodnikiem!
Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 słoik marynowanego selera
- 1 puszka kukurydzy
- 1 średni por
- 1 czerwona papryka
- 150 g szynki gotowanej
- 200 ml jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Selera i kukurydzę odcedzić.
- Pora pokroić w paseczki, posypać solą i pieprzem, zalać jogurtem i odstawić na 15 minut.
- Paprykę i szynkę pokroić w kostkę.
- W misce wymieszać selera, kukurydzę, paprykę i szynkę.
- Dodać pora razem z jogurtem. Wymieszać.
- Odstawić do lodówki na 30 minut.