Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, szynki i jogurtu

2021-03-29
Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, pora, papryki, szynki i jogurtu
Autor: Shutterstock
łatwy
20 min
4

Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, szynki i jogurtu to pyszna przekąska gotowa w 20 minut. Wystarczy tylko wszystko pokroić i wymieszać. 

Anna Szubińska Nalewki. natura zamknięta w butelceKup online

Wykorzystaj sezon na pyszne owoce i zamknij ich smak w butelkach z naszym praktycznym przewodnikiem!

Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.

 

 

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 1 słoik marynowanego selera
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 średni por
  • 1 czerwona papryka
  • 150 g szynki gotowanej
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Selera i kukurydzę odcedzić. 
  • Pora pokroić w paseczki, posypać solą i pieprzem, zalać jogurtem i odstawić na 15 minut.
  • Paprykę i szynkę pokroić w kostkę.
  • W misce wymieszać selera, kukurydzę, paprykę i szynkę. 
  • Dodać pora razem z jogurtem. Wymieszać. 
  • Odstawić do lodówki na 30 minut.