Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, szynki i jogurtu
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          20 min
      
      
        
          4
      
    Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, szynki i jogurtu to pyszna przekąska gotowa w 20 minut. Wystarczy tylko wszystko pokroić i wymieszać.
Kup online
Wykorzystaj sezon na pyszne owoce i zamknij ich smak w butelkach z naszym praktycznym przewodnikiem!
Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 słoik marynowanego selera
 - 1 puszka kukurydzy
 - 1 średni por
 - 1 czerwona papryka
 - 150 g szynki gotowanej
 - 200 ml jogurtu naturalnego
 - sól i pieprz do smaku
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Selera i kukurydzę odcedzić.
 - Pora pokroić w paseczki, posypać solą i pieprzem, zalać jogurtem i odstawić na 15 minut.
 - Paprykę i szynkę pokroić w kostkę.
 - W misce wymieszać selera, kukurydzę, paprykę i szynkę.
 - Dodać pora razem z jogurtem. Wymieszać.
 - Odstawić do lodówki na 30 minut.