Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą [przepis]

Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą [przepis]
Autor: thinkstockphotos.com Dwa chrupiące warzywa w jednej sałatce - kapusta pekińska i papryka
łatwy
15 min
4

Chrupiąca kapusta pekińska to jedno z najpopularniejszych warzyw sałatkowych. W przeciwieństwie do sałat jej smak jest bardziej wyrazisty. Proponujemy prosty przepis na lekką sałatkę z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i cebulą.

SKŁADNIKI

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • majonez
  • jogurt
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kapustę pekińska i cebulę posiekać, papryki pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wymieszać wszystko w dużej misce.
  • Majonez połączyć z jogurtem w proporcji pół na pół (ilość sosu – wedle uznania). Polać warzywa sosem, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.