Sałata z mango i pestkami granatu - idealny dodatek do pieczonych mięs albo samodzielne danie
2021-12-04
łatwy
15 min
4
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Sałata z mango i pestkami granatu jest przepyszna i przepiękna. Cudowna kompozycja smaków - słodkiego, żywicznego mango, orzeźwiających kwaskowych pestek granatu, aromatycznej cebuli i chrupiącego ogórka z neutralną w smaku sałatą i prostym sosem winegret. Barwna i lekka sałatka doskonale komponuje się z ciężkimi mięsami pieczonymi, stanowiąc dla nich idealny, odświeżający kontrapunkt
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie sałaty - rukoli lub roszponki
- 1 czerwona cebula
- 1 ogórek
- 1 mango - dojrzałe ale twarde
- 1 owoc granatu
- sos winegret
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Sałatę wyłożyć do miski.
- Dodać pokrojonego plasterki ogórka, cebulę pokrojoną w półplasterki oraz pestki granatu.
- Polać sosem winegret i ozdobić kawałkami mango.
Beszamel: Sałata - Co warto o niej wiedzieć?