Sałata z mango i pestkami granatu - idealny dodatek do pieczonych mięs albo samodzielne danie

Sałata z mango i pestkami granatu  - idealny dodatek do pieczonych mięs albo samodzielne danie
Autor: Shutterstock Ta sałatka nie tylko jest bardzo smaczna, ale też pięknie się prezentuje
łatwy
15 min
4

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Sałata z mango i pestkami granatu jest przepyszna i przepiękna. Cudowna kompozycja smaków - słodkiego, żywicznego mango, orzeźwiających  kwaskowych pestek granatu, aromatycznej cebuli i chrupiącego ogórka z neutralną w smaku sałatą i prostym sosem winegret. Barwna i lekka sałatka doskonale komponuje się z ciężkimi mięsami pieczonymi, stanowiąc dla nich idealny, odświeżający kontrapunkt

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie sałaty - rukoli lub roszponki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ogórek
  • 1 mango - dojrzałe ale twarde
  • 1 owoc granatu
  • sos winegret

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Sałatę wyłożyć do miski.
  • Dodać pokrojonego plasterki ogórka, cebulę pokrojoną w półplasterki oraz pestki granatu.
  • Polać sosem winegret i ozdobić kawałkami mango.
Beszamel: Sałata - Co warto o niej wiedzieć?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej