Najlepsza surówka z kiszonej kapusty. Już nie będziesz chciał robić jej inaczej
2022-10-20
łatwy
15 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
To połączenie może się wydawać na pierwszy rzut oka nieco kontrowersyjne, ale kiszoną kapustę w tej wersji warto spróbować. Słodkie rodzynki świetnie przełamują i wbrew pozorom podkreślają smak kapusty. Ostre chili podbija całość, dodając surówce lekkiego kopa. Całość robi wrażenie.
SKŁADNIKI
- 350 g kiszonej kapusty
- 4 łyżki rodzynek
- 1 papryczka chili
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- 3 łyżki wody
- 1 łyżeczka miodu akacjowego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rodzynki zalać gorąca woda i zostawić na 15 minut.
- Kapustę odcisnąć i w razie potrzeby pokroić.
- Chili umyć, oczyścić z nasion i posiekać.
- Olej wymieszać z wodą i miodem.
- Rodzynki odsączyć i dodać do kapusty razem z chili.
- Polać sosem z oleju, wody i miody i wymieszac.
Dlaczego warto jeść rodzynki? Skąd się biorą rodzynki?