Dietetyczna sałatka z kapusty pekińskiej: sprawdzony pożeracz tłuszczu

Dietetyczna sałatka z kapusty pekińskiej: sprawdzony pożeracz tłuszczu
Autor: Shutterstock Sałatkę można ozdobić pestkami granatu
łatwy
15 min
4

Dietetyczna sałatka z kapusty pekińskiej to soczysta i pożywna porcja zdrowia. Łatwo dostępne surowce szybko zamienisz w skutecznego pożeracza nadwagi. Sałatki nie należy soli, ale trzeba skropić odrobiną oliwą. Tłuszcze w niewielkich ilościach są potrzebne naszemu organizmowi. 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 500 g kapusty pekińskiej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 ogórek wężowy
  • 1 pęczek koperku
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kapustę poszatkować na cienkie paseczki.
  • Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  • Jajka i ogórka pokroić w kostkę. Koperek drobno posiekać.
  • Wszystkie składniki wymieszać razem, skropić oliwą i ponownie wymieszać.