Dietetyczna sałatka z kapusty pekińskiej: sprawdzony pożeracz tłuszczu
2021-03-31
łatwy
15 min
4
Dietetyczna sałatka z kapusty pekińskiej to soczysta i pożywna porcja zdrowia. Łatwo dostępne surowce szybko zamienisz w skutecznego pożeracza nadwagi. Sałatki nie należy soli, ale trzeba skropić odrobiną oliwą. Tłuszcze w niewielkich ilościach są potrzebne naszemu organizmowi.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 500 g kapusty pekińskiej
- 1 puszka kukurydzy
- 1 ogórek wężowy
- 1 pęczek koperku
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę poszatkować na cienkie paseczki.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Jajka i ogórka pokroić w kostkę. Koperek drobno posiekać.
- Wszystkie składniki wymieszać razem, skropić oliwą i ponownie wymieszać.