Bułgarska surówka z kapusty z papryką - chrupiąca dawka witamin
2020-08-14

łatwy
20 min
4
Bułgarska surówka z kapusty z papryką to kolorowa i chrupiąca dawka witamin. Zarówno kapusta jak i papryka to prawdziwe skarbnice witamin i mikroelementów wspomagających zdrowie i odporność. A na dodatek - takich smacznych!
SKŁADNIKI
- 1 mała główka kapusty
- 1 nieduża papryka czerwona
- 1 nieduża papryka żółta
- 3 marchewki
- 1 cebula
- sól
- cukier
- sos winegret - z oliwy, octu winnego soli, pieprzu i ulubionych ziół
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę drobno poszatkować, posypać solą i cukrem i wymieszać, by nieco zmiękła.
- W tym czasie pokroić cebulę w cieniutkie półplasterki a obie papryki w cienkie paski.
- Dodać cebulę i paprykę do kapusty, wymieszać
- Wymieszać składniki sosu, polać surówkę i ponownie wymieszać.
Chłodniki – odżywcze i ochładzające zupy na gorące dni