À la grecka sałatka z brzoskwiniami, pomidorami i fetą

A'la grecka sałatka z brzoskwiniami, pomidorami i fetą
Autor: Shutterstock Sałatka z brzoskwiniami , pomidorami i fetą udekorowana listkami i gałązkami ziół.
łatwy
10 min
2

Dieta bezglutenowa

Dieta niskokaloryczna

Bardzo aromatyczna i nieco zaskakująca sałatka z pomidorów z fetą, cebulą, ziołami i... brzoskwiniami, które zastąpiły ogórki. Słodko - słone zestawienie, z ostrą nutą cebuli i szczyptą pachnących ziół. A'la grecka sałatka z brzoskwiniami, pomidorami i fetą podbiła moje kubki smakowe tego lata.

SKŁADNIKI

  • 10 czerwonych pomidorków papryczkowych
  • 1 brzoskwinia
  • 1 nieduża czerwona cebula
  • 2 łyżki pokruszonej lub pokrojonej w kosteczkę fety
  • świeże gałązki bazylii lub mięty
  • suszone oregano
  • sok z cytryny
  • oliwa

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pomidory umyć i pokroić wzdłuż na połówki, cebulę obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę.
  • Brzoskwinię umyć, przekroić, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w ósemki.
  • Pomidory, brzoskwinię, cebulę i fetę wymieszać, oprószyć oregano, skropić sokiem z cytryny i oliwą.
  • Udekorować świeżymi liśćmi ziół.
Brzoskwinie – owoce pełne słońca
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek kulinarnych "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Miłośniczka dobrej kuchni i prostych przepisów. Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z …

więcej