Super szybka sałatka warstwowa z tuńczykiem i kukurydzą
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Do przygotowania tej sałatki wystarczy kilka składników i kilka chwil. Najlepiej jest ją podawać w przezroczystym, szklanym naczyniu, aby widać było jej kolorowe warstwy.
Diety dostępne bez wychodzenia z domu, opieka dietetyka i ponad 2000 przepisów w programie JeszCoLubisz.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 1 puszka kukurydzy
- biała część pora
- 5 jajek na twardo
- 100 g żółtego sera
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Białka jajek oddzielić od żółtek i każde osobno zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ser również zetrzeć.
- Tuńczyka i kukurydzę osączyć, pora oczyścić i pokroić w półplasterki, posolić i popieprzyć.
- W przezroczystej salaterce lub miseczkach układać kolejno: białka, tuńczyka, kukurydzę, majonez wymieszany z serem. Wierzch posypać startymi żółtkami.