Pomidory faszerowane sałatką z tuńczykiem
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Pomidory faszerowane sałatką z tuńczykiem to prosta, lecz bardzo efektowna przystawka. Można również pomidory nadziewane tuńczykiem podać na południowy posiłek. Wypróbuj przepis na pomidory faszerowane sałatką i ciesz się smakami śródziemnomorskiej kuchni.
SKŁADNIKI
- 10 małych pomidorków
- 2 puszki tuńczyka
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 cebula
- 2 ogórki kiszone
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pomidory umyć, ściąć wierzchy (nie wyrzucać), delikatnie wydrążyć środki. Miąższ pokroić w drobną kostkę.
- Tuńczyka wyjąć, osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem.
- Ogórek pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć. Połączyć warzywa z tuńczykiem, doprawić solą, pieprzem oraz majonezem. Taką sałatką napełnić pomidory i przykryć odciętymi wcześniej wierzchami.