Pieczarki z jajkami przepiórczymi: łatwy przepis na efektowną przystawkę na ciepło
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Pieczarki nadziewane jajkami przepiórczymi są pyszne. Ten łatwy przepis na efektowną przystawkę na ciepło zachwyci was. Idealne na odświętne śniadanie i nie tylko.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 12 pieczarek
- 12 jajeczek przepiórczych
- 4 łyżki tartego sera żółtego
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Oderwać trzonek od kapelusza. Kapelusze odłożyć.
- Trzonki pieczarek drobno posiekać. Wymieszać z tartym serem i natką pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Kapelusze pieczarek napełnić nadzieniem z posiekanych trzonków. Na wierzchu ułożyć po jednym jajku przepiórczym.
- Wstawić do piekarnika i piec 15 minut w 180°C.
- Podawać od razu!