Przepyszna marynowana czerwona cebula
2021-03-29

łatwy
25 min
4
Przepyszna marynowana czerwona cebula nie tylko wybornie smakuje, ale też świetnie wgląda. Idealny dodatek do imprezowych przekąsek, kanapek, hamburgerów.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 6 dużych czerwonych cebul
- 2,5 szklanki octu winnego z czerwonego wina
- 0,5 szklanki wody
- 1,5 - 2 szklanki brązowego cukru
- 10 goździków
- 3-4 liście laurowe
- 1 łyżeczka gorczycy w ziarnach
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę pokrój w cienkie plasterki. Włóż do wyparzonych słoików.
- W garnuszku wymieszaj wszystkie składniki zalewy, doprowadź do wrzenia.
- Gorącą marynatą zalej cebulę, słoiki szczelnie zamknij, pasteryzuj przez 10 minut od zagotowania się wody.