Przepyszna marynowana czerwona cebula

2021-03-29
Przepyszna marynowana czerwona cebula
Autor: Shutterstock, Shutterstock Czerwona cebula marynowana w occie z czerwonego wina to doskonały  dodatek do wielu potraw.
łatwy
25 min
4

Przepyszna marynowana czerwona cebula nie tylko wybornie smakuje, ale też świetnie wgląda. Idealny dodatek  do imprezowych przekąsek, kanapek, hamburgerów.

 

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  •  6 dużych czerwonych cebul
  • 2,5 szklanki octu winnego z czerwonego wina
  • 0,5 szklanki wody
  • 1,5 - 2 szklanki brązowego cukru
  • 10 goździków
  • 3-4 liście laurowe
  • 1 łyżeczka gorczycy w ziarnach

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cebulę pokrój w cienkie plasterki. Włóż do wyparzonych słoików.
  • W garnuszku wymieszaj wszystkie składniki zalewy, doprowadź do wrzenia.
  • Gorącą marynatą zalej cebulę, słoiki szczelnie zamknij, pasteryzuj przez 10 minut od zagotowania się wody.