Ogórki w słodko-kwaśnej zalewie - szybko gotowe do jedzenia!

2021-03-29
Ogórki w słodko-kwaśnej zalewie - szybko gotowe do jedzenia!
Autor: Shutterstock Ogórki w zalewie słodko-kwaśnej są gotowe do jedzenia po 6 godzinach
łatwy
15 min
4

Lubicie ogórki w orientalnym stylu? Takie słodko - kwaśne? Jeśli tak, to nasz przepis jest dla was. Ogórki szybko są gotowe do jedzenia - jeśli przygotujesz je rano, po południu możesz się nimi cieszyć przy grillu.

SKŁADNIKI

  • 1,5 kg ogórków
  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki cukru
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek świeżego koperku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Końcówki ogórków obciąć, przekroić oba końce ogórków na krzyż z obu stron (nie do końca).
  • Koper drobno posiekać, czosnek pokroić w drobna kosteczkę.
  • Składniki zalewy wymieszać w misce.
  • Włożyć ogórki do zalewy i często mieszać. Trzymać w lodowce. Ogórki są gotowe do spożyci po 6 godzinach.