Ogórki w słodko-kwaśnej zalewie - szybko gotowe do jedzenia!
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Lubicie ogórki w orientalnym stylu? Takie słodko - kwaśne? Jeśli tak, to nasz przepis jest dla was. Ogórki szybko są gotowe do jedzenia - jeśli przygotujesz je rano, po południu możesz się nimi cieszyć przy grillu.
SKŁADNIKI
- 1,5 kg ogórków
- 1/2 szklanki octu
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 4 ząbki czosnku
- pęczek świeżego koperku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Końcówki ogórków obciąć, przekroić oba końce ogórków na krzyż z obu stron (nie do końca).
- Koper drobno posiekać, czosnek pokroić w drobna kosteczkę.
- Składniki zalewy wymieszać w misce.
- Włożyć ogórki do zalewy i często mieszać. Trzymać w lodowce. Ogórki są gotowe do spożyci po 6 godzinach.