Babka ryżowa

2021-02-09
Babka ryżowa
Autor: Shutterstock Babka ryżowa to szybki i efektowny sposób na obiad lub lekką kolację.
łatwy
40 min
4

Babka ryżowa to szybki i efektowny sposób na obiad lub lekką kolację.

Składniki

opakowanie ugotowanego ryżu brązowego

1/2 cukinii

100 g boczku

2 jajka

curry

kurkuma

sól, pieprz

słodka papryka

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Przełożyć do ryżu.

Na tłuszczu z boczku usmażyć pokrojoną w kostkę i obsypaną curry cukinię. Osączyć na ręczniku papierowym i dodać do ryżu.

Jajka roztrzepać, dodać do ryżu. Przyprawić i dokładnie wymieszać.

Masę ryżową przełożyć do naczynia do zapiekania w kształcie babki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut.

Więcej przepisów w książce "Zapiekanki mniam, mniam"

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE