Australijska mokka na lato: przepis na kawę mrożoną z lodami

Australijska mokka na lato to świetny przepis na kawę mrożoną z lodami. Jest tak prosty, że każdy może się poczuć, jak barista. Dlaczego same na to nie wpadłyśmy? Nie ważne! Najważniejsze, że to idealny koktajl na upały. Kremowy, orzeźwiający i pyszny!
Sprawdzone sposoby na upały
Mamy kilka wypróbowanych przepisów na gorące dni. W takie afrykańskie, czy wręcz australijskie upały przyda się nam odrobina orzeźwienia. Kawa zawiera kofeinę, a herbata teinę, oba związki pobudzaj organizm do działania. Oba zalecane są wszystkim, którzy muszą zwiększyć swoją uwagę i polepszyć czas reakcji na bodźce. Dotyczy to nie tylko kierowców, ale także osób pracujących na komputerze. A w upały, które nas osłabiają i powodują stan ociężałości umysłowej, przydadzą się wszystkim. Takie napoje na bazie kawy lub herbaty szybko orzeźwiają i dostarczają zdrowej dawki dodatkowej energii.
Kawa frappe - przepis na mrożoną kawę po grecku
Mrożona kawa czekoladowa z miętą
Kawa mrożona z lodami i malinami
Mrożona herbata - przepis na cytrynową ice tea
Ice tea z hibiskusem - PRZEPIS na domową herbatę mrożoną
Zielona mrożona herbata: nowy sposób na schudnięcie prosto z Hollywood
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 3-5 kostek lodu
- 1/2 filiżanki mleka
- 3 kulki lodów czekoladowych
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Łyżeczkę kawy rozpuszczalnej, kostki lodu, pół filiżanki mleka i trzy kulki lodów czekoladowych zmiksuj mikserem.
- Jeśli chcesz, dodaj na wierzch jeszcze jedną kulkę lodów i kostki lodu.
- Zimny napój orzeźwiający gotowy!