Naleśniki budyniowe bez jajek: łatwy przepis na naleśniki z budyniu w proszku
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Naleśniki budyniowe są delikatne i elastyczne. Można je składać na wiele sposobów. A smak po prostu obezwładnia zmysły. Są tak pyszne, że pryskają wszelkie hamulce. Moim zdaniem to najlepsze naleśniki do słodkich deserów.
Zobacz galerię najlepszych przepisów na naleśniki:
SKŁADNIKI
- 4 łyżki oleju
- 400 ml mleka
- 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Do mleka wlać olej i zmiksować.
- Do mleka dodać budyń waniliowy, mąkę i cukier. Wymieszać.
- Ciasto odstawić na 30 minut. W tym czasie uwolni się gluten, który nada ciastu elastyczność.
- Smażyć na suchej, dobrze rozgrzanej patelni.
- Podawać z dżemem, nutellą lub kremem kajmakowym lub świeżymi owocami i miodem.
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?