Spaghetti z borowikami
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Zaraz po grzybobraniu przygotuj pyszne spaghetti z borowikami. Makaron z grzybami zrobisz łatwo i szybko, a to w przypadku świeżo zebranych borowików jest to bardzo ważne. Trzeba je bowiem zjeść od razu lub ususzyć. Ten prosty przepis na spaghetti z borowikami sprawi, że wykorzystasz je wyjątkowo smacznie. Spróbuj!
SKŁADNIKI
- 1,5 szklanki pokrojonych borowików
- 30 dag makaronu spaghetti
- 1,5 oliwy z oliwek
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 0,5 posiekanej cebuli
- Grubo mielony pieprz
- Sól
- Gałązka świeżej mięty
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Grzyby oczyść, opłucz, osusz i pokrój.
- Uduś grzyby na oliwie z dodatkiem czosnku, cebuli, pieprzu i soli, od czasu do czasu dolewaj wody. Pod koniec gotowania dodaj kilka posiekanych listków mięty (część odłóż do dekoracji).
- Gdy grzyby będą miękkie, wymieszaj sos z ugotowanym makaronem i udekoruj gałązkami mięty.