Domowe lody na patyku z mango
2021-03-29
łatwy
10 min
4
W ciepłe dni nic tak nie smakuje jak domowe lody! Wypróbuj nasz przepis na domowe lody z mango na patyku.
Lody możemy zrobić w ten sam sposób z każdego owocu jaki tylko sobie wybierzemy.
Lody jogurtowe z żurawiną
Domowe lody truskawkowe
Lody z gruszkami
SKŁADNIKI
- świeże mango
- szczypta cynamonu
- kilka obranych orzechów laskowych
- drewniane patyczki
- foremka do lodów
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Świeże, dojrzałe i twarde mango myjemy i obieramy ze skóry.
- Wyjmujemy pestkę.
- Miąższ delikatnie dzielimy na niewielkie kawałki.
- Następnie całość miksujemy blenderem na gładką masę.
- Dodajemy cynamon.
- Orzechy zawijamy w ściereczkę i tłuczemy młotkiem na drobne kawałki (jeżeli chcemy możemy dodać też inne orzechy i je wymieszać).
- Na dno każdej foremki do zamrażania lodów wsypujemy szczyptę orzechów, wlewamy masę mango, wewnątrz umieszczamy patyczek i wkładamy lody do zamrażalnika na kilka godzin.