Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          30 min
      
      
        
          4
      
    Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to świetny obiad nie tylko dla tych, co na diecie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 340 kcal.
SKŁADNIKI
- 0,5 całego świeżego pstrąga ze skórą
 - 1 łyżeczka oliwy/oleju
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 - gałązka tymianku
 - sól/pieprz
 - papryka w proszku
 - 1 garść sałaty roszponki
 - 0,5 pomidora czerwonego
 - 1 ząbek czosnku
 - 1 łyżka jogurtu naturalnego 2%
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę umyć, osuszyć, naciąć w poprzek. Przyprawić, skropić oliwą i sokiem z cytryny.
 - Zawinąć pstrąga w folię aluminiową i piec około 20 min w 200 st. C.
 - Czosnek rozdrobnić na prasce, połączyć z jogurtem.
 - Przyprawić sos i polać nim sałatę z pokrojonym pomidorem.