Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to świetny obiad nie tylko dla tych, co na diecie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 340 kcal.
SKŁADNIKI
- 0,5 całego świeżego pstrąga ze skórą
- 1 łyżeczka oliwy/oleju
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- gałązka tymianku
- sól/pieprz
- papryka w proszku
- 1 garść sałaty roszponki
- 0,5 pomidora czerwonego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego 2%
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę umyć, osuszyć, naciąć w poprzek. Przyprawić, skropić oliwą i sokiem z cytryny.
- Zawinąć pstrąga w folię aluminiową i piec około 20 min w 200 st. C.
- Czosnek rozdrobnić na prasce, połączyć z jogurtem.
- Przyprawić sos i polać nim sałatę z pokrojonym pomidorem.