Wątróbki z kurczaka z grilla - przepis na tanie grillowanie

2021-04-01
Wątróbki z kurczaka z grilla
Autor: Shutterstock Wątróbki z kurczaka z grilla to danie proste, ale bardzo wyraziste w smaku.
łatwy
25 min
4

Doskonała potrawa na grillową biesiadę przy piwie. Danie oryginalne i o zdecydowanym smaku, a przy tym przyjazne dla kieszeni. podajemy przepis na wątróbki z kurczaka z grilla.

SKŁADNIKI

  • 60 dag wątróbek kurzych
  • puszka jasnego piwa jasnego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • przyprawa do grilla
  • 4 duże cebule
  • łyżka octu balsamicznego
  • natka pietruszki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Dzień przed grillowaniem umyć wątróbkę, przełożyć do głębokiego naczynia, zalać piwem, odstawić do lodówki
  • Cebulę obrać i pokroić w duże talarki, polać je octem balsamicznym, posypać solą i pieprzem. Ułożyć na tacce.
  • Wątróbkę lekko natrzeć przyprawami, ułożyć na cebuli. Aby wątróbka szybciej doszła, przykryć całość drugą tacką aluminiową.
  • Piec ok. 20-30 minut. Wątróbka ma puścić soki, cebula ma zmięknąć. Pod koniec pieczenia posypać wątróbkę odrobiną soli.
  • Uwaga! Nie wolno solić wątróbki wcześniej, bo stwardnieje.