Wątróbki z kurczaka z grilla - przepis na tanie grillowanie
2021-04-01
łatwy
25 min
4
Doskonała potrawa na grillową biesiadę przy piwie. Danie oryginalne i o zdecydowanym smaku, a przy tym przyjazne dla kieszeni. podajemy przepis na wątróbki z kurczaka z grilla.
SKŁADNIKI
- 60 dag wątróbek kurzych
- puszka jasnego piwa jasnego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- przyprawa do grilla
- 4 duże cebule
- łyżka octu balsamicznego
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Dzień przed grillowaniem umyć wątróbkę, przełożyć do głębokiego naczynia, zalać piwem, odstawić do lodówki
- Cebulę obrać i pokroić w duże talarki, polać je octem balsamicznym, posypać solą i pieprzem. Ułożyć na tacce.
- Wątróbkę lekko natrzeć przyprawami, ułożyć na cebuli. Aby wątróbka szybciej doszła, przykryć całość drugą tacką aluminiową.
- Piec ok. 20-30 minut. Wątróbka ma puścić soki, cebula ma zmięknąć. Pod koniec pieczenia posypać wątróbkę odrobiną soli.
- Uwaga! Nie wolno solić wątróbki wcześniej, bo stwardnieje.