Udka kurczaka faszerowane pieczarkami

2021-03-29
Udka kurczaka faszerowane pieczarkami
Autor: Shutterstock Kurczak nadziewany pieczarkami
łatwy
40 min
4

Zwykły kurczak już się przejadł? Proponujemy przepis na udka kurczaka faszerowane pieczarkami. Smaczny i łatwy do przygotowania kurczak nadziewany pieczarkami, papryka i cebulą zmieni oblicze niedzielnego obiadu. Sprawdź, jak zrobić smaczne udka faszerowane!

>>> ZOBACZ TEŻ: udka faszerowane suszonymi pomidorami i serem

SKŁADNIKI

  • 7 dużych udek
  • 50 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Udka umyć, nożem usunąć kość. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką.
  • Pieczarki umyć, obrać, pokroić. Cebulę posiekać.
  • Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki i cebulę, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • Przestudzonym farszem wypełnić otwory w udkach. Ułożyć w formie do pieczenia, skropić olejem.
  • Nafaszerowane udka wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec ok. 40 minut.