Udka kurczaka faszerowane pieczarkami
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Zwykły kurczak już się przejadł? Proponujemy przepis na udka kurczaka faszerowane pieczarkami. Smaczny i łatwy do przygotowania kurczak nadziewany pieczarkami, papryka i cebulą zmieni oblicze niedzielnego obiadu. Sprawdź, jak zrobić smaczne udka faszerowane!
>>> ZOBACZ TEŻ: udka faszerowane suszonymi pomidorami i serem
SKŁADNIKI
- 7 dużych udek
- 50 dag pieczarek
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju
- słodka papryka
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Udka umyć, nożem usunąć kość. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką.
- Pieczarki umyć, obrać, pokroić. Cebulę posiekać.
- Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki i cebulę, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
- Przestudzonym farszem wypełnić otwory w udkach. Ułożyć w formie do pieczenia, skropić olejem.
- Nafaszerowane udka wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec ok. 40 minut.