Roladki z indyka nadziewane pastą z suszonych pomidorów z guacamole - przepis

2021-03-31
Delfina
roladki-z-indyka-nadziewane-pasta-z-suszonych-pomidorow-z-guacamole.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Przepyszne danie na niedzielny obiad.
średni
25 min
4

Pomysł na smaczny i szybki obiad: roladki z indyka nadziewane pastą z suszonych pomidorów z guacamole.

SKŁADNIKI

  • pierś indyka
  • pół słoika suszonych pomidorów w zalewie
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • suszony tymianek
  • dwa miękkie owoce awokado
  • sok z limonki
  • pół małej cebuli
  • łyżka oliwy

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pierś z indyka dzielimy na cztery części, każdą delikatnie rozbijamy.
  • Posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem z każdej strony.
  • Suszone pomidory miksujemy z czosnkiem.
  • Uzyskaną pastą smarujemy piersi po jednej stronie.
  • Następnie rolujemy je i związujemy nitką albo spinamy wykałaczką.
  • Awokado obieramy i usuwamy pestkę.
  • Miksujemy miąższ z cebulą, sokiem z limonki, solą i oliwą. Jeżeli lubimy ostre smaki możemy dodać odrobinę chilli lub tabasco.
  • Roladki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut.
  • Najlepiej podawać z ryżem lub pure z ziemniaków i sałatką z sezonowych warzyw.
Delfina