Roladki z indyka nadziewane pastą z suszonych pomidorów z guacamole - przepis
2021-03-31
średni
25 min
4
Pomysł na smaczny i szybki obiad: roladki z indyka nadziewane pastą z suszonych pomidorów z guacamole.
SKŁADNIKI
- pierś indyka
- pół słoika suszonych pomidorów w zalewie
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- suszony tymianek
- dwa miękkie owoce awokado
- sok z limonki
- pół małej cebuli
- łyżka oliwy
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pierś z indyka dzielimy na cztery części, każdą delikatnie rozbijamy.
- Posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem z każdej strony.
- Suszone pomidory miksujemy z czosnkiem.
- Uzyskaną pastą smarujemy piersi po jednej stronie.
- Następnie rolujemy je i związujemy nitką albo spinamy wykałaczką.
- Awokado obieramy i usuwamy pestkę.
- Miksujemy miąższ z cebulą, sokiem z limonki, solą i oliwą. Jeżeli lubimy ostre smaki możemy dodać odrobinę chilli lub tabasco.
- Roladki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut.
- Najlepiej podawać z ryżem lub pure z ziemniaków i sałatką z sezonowych warzyw.