Burgery z pieczarek portobello
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Te burgery smakują obłędnie, są pyszne, sycące i zdrowe. Tradycyjną bułkę zastąpiono w nich opieczonymi na suchej patelni kapeluszami portobello.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 8 pieczarek portobello
- 200 g pieczonej wołowiny
- 2 czerwone cebule
- 2 awokado
- 1 szklanka rukoli
- 1 szklanka roszponki
- 4 łyżki serka śmietankowego
- olej
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rukolę i roszponkę umyj i osusz, cebulę obierz i pokrój w krążki.
- Pieczarki umyj, odetnij ogonki i obsmaż na suchej patelni, posól i popieprz.
- Awokado rozgnieć widelcem na pastę.
- 4 grzyby połóż kapeluszami do dołu, posmaruj serkiem i pastą z awokado.
- Połóż na nich plastry mięsa, cebulę i sałatę. Przykryj pozostałymi kapeluszami.