Grillowane pieczarki w płaszczykach, czyli faszerowane portobello z boczkiem
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Duże pieczarki portobello świetnie smakują faszerowane mięsem. Na grilla proponujemy pieczarki nadziewane boczkiem, piersią z indyka i cebulą. Ten farsz sprawi, że zwykłe grillowane pieczarki staną się obłędną przekąską i pewną konkurencją dla kiełbasek. Oto przepis!
ZOBACZ WIDEO i poznaj zalety pieczarek portobello!
SKŁADNIKI
- pieczarki
- biały serek (bieluch, philadelphia lub podobny)
- boczek lub bekon w plasterkach
- sól
- pieprz
- przyprawy
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Obieramy pieczarki i wypełniamy ich kapelusze serkiem. Pieprzymy i solimy, możemy też posypać przyprawą do grilla lub ziołami.
- Każdą z pieczarek oblepiamy cieniutkim plasterkiem boczku, możemy pomóc sobie wykałaczką.
- Przekąski układamy bezpośrednio na grillu (wyjdą chrupkie) lub wcześniej owijamy folią aluminiową (soczyste).