Papryczki padron w boczku nadziewane serem z grilla

Papryczki padron w boczku nadziewane serem z grilla

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Papryczki padrón są coraz popularniejsze. Najlepsze są smażone na tłuszczu, zapiekane lub grillowane. Stają się wtedy wprost uzależniające. Polecamy przepis na papryczki  padrón nadziewane serem i zawinięte w boczek. Grillowane papryczki to doskonała przekąską na letnim przyjęciu. 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Papryczki przeciąć wzdłuż na połowę, usunąć gniazda nasienne.

  • Potrzebne będzie tyle plastrów boczku, ile jest połówek papryczek.

  • Ser pokroić na tyle kawałków, ile jest połówek papryczek. 

  • Do każdej papryczki włożyć kawałek sera. Owinąć papryczkę boczkiem.

  • Papryczki grillować, aż skórka pokryje się bąbelkami i nieco zbrązowieje, a boczek się przyrumieni. 

  • Podawać od razu. 

Ocena: 3,7