Nowe smaki marki Saska: orzech laskowy, kawa, pomarańcza
Marka Saska pojawiła się na rynku w trzech nowych smakach. Do sprzedaży trafiły: pomarańcza z nutą bourbona, orzech laskowy z nutą karmelu oraz kawa z nutą brandy.
Orzech Laskowy z Nutą Karmelu to połączenie dwóch deserowych smaków – orzecha laskowego i karmelu. Jako składnik będzie pasował do koktajli alkoholowych na bazie mleka lub śmietanki. Samodzielnie podany będzie współgrał z popołudniową kawą i deserami. Można go także wykorzystać do aromatyzowania ciast z kremami.
Pomarańcza z Nutą Bourbona to połączenie cytrusów oraz aromatów ziemistych i dymnych. Ten rodzaj słodkiego alkoholu można wykorzystać jako składnik letnich koktajli oraz ponczów na wykwintne przyjęcie. Po rozcieńczeniu można nim również nasączyć biszkopty do tortu.
Kawa z Nutą Brandy to tradycyjne połączenie dobrze komponujących się smaków. Ten produkt marki Saska o aromacie kawy i brandy najlepiej pasuje do kawy na gorąco, ale także na zimno oraz wszelkich koktajli na bazie kawy. Sprawdzi się również do nasączenia biszkoptów w deserze tiramisu lub blatów do tortu.