Wielkanocne menu u Magdy Gessler przyprawia o zawrót głowy. Tyle trzeba zapłacić za pół jajka

2023-03-17 11:20

Magda Gessler zaprasza do warszawskiej restauracji „U Fukiera”. Lokal właśnie przedstawił ofertę wielkanocnego cateringu. Wśród proponowanych gotowych dań znalazły się faszerowane jajka, sałatka jarzynowa, mazurki czy różne rodzaje schabu. Ile trzeba zapłacić za przysmaki sygnowane nazwiskiem znanej restauratorki?

wielkanoc u Gessler
Autor: Shutterstock, Instagram Magda Gessler Official W delikatesach „U Fukiera” Magdy Gessler tak drogo jeszcze nie było.

Wielkanocne menu „U Fukiera”

Restauracja i delikatesy „U Fukiera” co roku oferują gotowe dania na wynos z okazji świąt. Tegoroczne propozycje wielkanocnego menu właśnie opublikowano na stronie internetowej. Do wyboru są dwa zestawy potraw w cenie 190 zł i 260 zł za osobę. Gessler oferuje także dwa rodzaje wielkanocnego koszyczka po 115 zł.

Ile kosztują wielkanocne potrawy u Magdy Gessler?

W menu na Wielkanoc znalazło się wiele potraw. Gessler zapewnia, że wszystkie dania przyrządzane są z najwyższej jakości składników. Restauratorka proponuje takie przysmaki jak:

  • jajka faszerowane pieczarkami i koprem – 5 połówek za 35 zł, czyli 7 zł za jedną sztukę
  • jajka nadziewane wiejską wędzoną szynką – 5 połówek za 38 zł
  • pasta jajeczna z młodym szczypiorem – słoiczek o wadze 200 g za 33 zł
  • biała kiełbasa – 500 g za 37,50 zł
  • sałatka jarzynowa z marynowanymi grzybami – słoik o wadze 300 g za 41 zł
  • nóżki – słoiczek o wadze 200 g za 45 zł
  • schab po warszawsku w galarecie – porcja za 39 zł
  • marynowany schab wędzony na liściach laurowych – porcja o wadze 500 g za 45,70 zł
  • wędzona pierś kaczki – jedna sztuka za 42,50 zł
  • żur – butelka o pojemności 900 ml za 75 zł

W ofercie „U Fukiera” są również ryby:

  • śledzie sherry z antonówką, śmietaną i musztardą – porcja o wadze 300 g za 54 zł
  • śledź po kaszubsku – porcja o wadze 300 g 53 zł
  • śledź pod pierzynką z burakami, czyli szuba – porcja o wadze 300 g za 58 zł
  • karp lub sandacz w zalewie octowej – porcja za 59 zł

Magda Gressler proponuje tradycyjne wielkanocne wypieki:

  • mazurek kajmakowy z prażonymi orzechami – 60 zł
  • mazurek z białą czekoladą i kardamonem – 60 zł
  • mazurek z konfiturą z płatków róży – 65 zł
  • baba z bakaliami – 88 zł
Śniadanie Wielkanocne: Co podać na stół?