Wielkanocne menu „U Fukiera”
Restauracja i delikatesy „U Fukiera” co roku oferują gotowe dania na wynos z okazji świąt. Tegoroczne propozycje wielkanocnego menu właśnie opublikowano na stronie internetowej. Do wyboru są dwa zestawy potraw w cenie 190 zł i 260 zł za osobę. Gessler oferuje także dwa rodzaje wielkanocnego koszyczka po 115 zł.
Ile kosztują wielkanocne potrawy u Magdy Gessler?
W menu na Wielkanoc znalazło się wiele potraw. Gessler zapewnia, że wszystkie dania przyrządzane są z najwyższej jakości składników. Restauratorka proponuje takie przysmaki jak:
- jajka faszerowane pieczarkami i koprem – 5 połówek za 35 zł, czyli 7 zł za jedną sztukę
- jajka nadziewane wiejską wędzoną szynką – 5 połówek za 38 zł
- pasta jajeczna z młodym szczypiorem – słoiczek o wadze 200 g za 33 zł
- biała kiełbasa – 500 g za 37,50 zł
- sałatka jarzynowa z marynowanymi grzybami – słoik o wadze 300 g za 41 zł
- nóżki – słoiczek o wadze 200 g za 45 zł
- schab po warszawsku w galarecie – porcja za 39 zł
- marynowany schab wędzony na liściach laurowych – porcja o wadze 500 g za 45,70 zł
- wędzona pierś kaczki – jedna sztuka za 42,50 zł
- żur – butelka o pojemności 900 ml za 75 zł
W ofercie „U Fukiera” są również ryby:
- śledzie sherry z antonówką, śmietaną i musztardą – porcja o wadze 300 g za 54 zł
- śledź po kaszubsku – porcja o wadze 300 g 53 zł
- śledź pod pierzynką z burakami, czyli szuba – porcja o wadze 300 g za 58 zł
- karp lub sandacz w zalewie octowej – porcja za 59 zł
Magda Gressler proponuje tradycyjne wielkanocne wypieki:
- mazurek kajmakowy z prażonymi orzechami – 60 zł
- mazurek z białą czekoladą i kardamonem – 60 zł
- mazurek z konfiturą z płatków róży – 65 zł
- baba z bakaliami – 88 zł