Zgodnie z komunikatem marki należącej do Nestlé Purina, trattoria w stylu włoskim uczci premierę nowej linii karm Medleys Fancy Feast, oferując menu opracowane dla ludzi przez szefa kuchni Fancy Feast, Amandę Hassner i restauratora Casare Casella. Ograniczone rezerwacje na cztery stoliki Gatto Bianco są dostępne tylko na dwa sierpniowe wieczory.
Przez dwa dni w sierpniu restauracja Gatto Bianco — tak, Biały Kot — w Nowym Jorku będzie badać oba te pomysły. Menu oferowane w ramach akcji ma stać się okazją do „kulinarnej eksploracji dla miłośników kotów”. W karcie zagości:
- okoń morski
- łosoś a'la ossobuco
- żeberka w stylu toskańskim
- duszona wołowina w sosie winnym
- cytrynowa panna cotta
- ciasto migdałowe
Gatto Bianco oferuje tylko cztery dwuosobowe rezerwacje o 18:30. w czwartek 11 sierpnia i w piątek 12 sierpnia. Tylko 16 gości będzie mogło spróbować przysmaków. Jeśli jednak bardzo chcesz spróbować dań, można odtworzyć niektóre z tych przepisów w domu. W kwietniu ubiegłego firma roku wydała cyfrową książkę kucharską zatytułowaną Petite Feast, która zawierała przepisy dla ludzi inspirowane serią przystawek dla kotów Petites. Od kurczaka i ramenu z sosem pomidorowo-miodowo-maślanym po sieję i szparagi z Beurre Blanc.