Pieczenie bez porażek? Spróbuj z książką UPIECZ TO!

Upiecz to!
Autor: mat. pras. Wydawnictwo ZNAK / Rukmini Iyer © David Loftus

Pieczenie w piekarniku to minimum wysiłku, maksimum smaku. Jednak czasem bywa wyzwaniem. Ile i jak piec? Co z czym łączyć? A co jeśli dodam ryż lub kaszę? Znacie te dylematy. Światowy bestseller UPIECZ TO! odpowiada na wszystkie pytania. To genialna książka pełna porażkoodpornych przepisów dla każdego. Bez wzgledu na wasze umiejętności.

Po prostu upiecz to!

Pieczenie staje się ostatnio coraz popularniejsze. Szczególnie pieczenie całego obiadu na jednej blasze w piekarniku. Dlaczego? Dzisiaj praktycznie w każdym domu jest piekarnik. Coraz częściej elektryczny. Obsługa piekarnika jest śmiesznie prosta. Dlatego coraz więcej osób codziennie gotujących dla rodziny wykorzystuje piekarnik do przogotowania pełnego posiłku w jednym naczyniu do pieczenia. Piekarnik zrobi za was całą resztę. A wy zyskujecie od dwóch kwadransów do godziny wolnego czasu. 

Kilka słów o autorce

Rukmini Iyer, bestsellerowa autorka książek kucharskich, na co dzień jest uznaną stylistką jedzenia w UK. „Upiecz to!” napisała z myślą o samej sobie. Kiedy po całym dniu pracy z wyszukanymi kompozycjami kulinarnymi wracała do domu, nie marzyła o niczym innym, niż o zrelaksowaniu się na kanapie z dobrą książką i kieliszkiem wina w dłoni, podczas gdy piekarnik robi za nią całą robotę… Od tamtej pory już ponad MILION ludzi nawróciło się na porażkoodporną kuchnię.

Jak piec? Oto jest pytanie

Pieczenie teoretycznie jest banalnie proste. Wszystko wrzucacie na blachę. Wstawiacie do rozgrzanego piekarnika. Czekacie aż się upiecze. Zjadacie ze smakiem. Co tu zepsuć? Jednak rodzi się pytanie, ile piec, żeby nie przepiec? Te same problemy dotyczyły Rimini Iyer, autorki niesamowitego poradnia UPIECZ TO! Iyer zebrała w tym dziele wszystkie najważniejsze wskazówki, jak upiec na jednej blasze cały obiad. I to bez względu na to, czy jesteś bardziej ważywożerni, czy jędnak mięsożerni. Wydawnictwo Znak reklamuje książkę hasłem: "Gdyby na świecie miała istnieć tylko jedna książka kucharska, byłaby nią właśnie ta!" I to jest prawda! Jestem absolutnie zachwycona tą książką. 

Wystarczy jedna książka

To nie jest tradycyjna książka kucharska. Nie ma w niej trudu, łez i potu. To książka pełna radości pieczenia, inwencji i doskonałęgo wyczucia smaku. To nie są zwykłe przepisy. To styl życia! Znajdziecie tu przepisy na pieczone ryby, kurczaka i inne mięsa. Choć moim zdaniem najcenniejsze są receptury na uwodzicielskie pieczone warzywa. Smakują niesamowicie. Dzięki pieczeniu ich aromat kondensuje się. Nic nie tracąc na wartości odżywczej. Absolutnie genialne są przepisy autorki na ryż, makarony i kasze zapiekane z warzywami oraz mięsem lub serem. Będziecie zaskoczeni, jak proste jest przygotowanie takiego szybkiego obiadu dla czteroosobowej rodziny. 

UPIECZ TO! I ciesz się życiem

Największa wartością tej książki, obok genialnie prostych przepisów, są wskazówki. Autorka dzieli się swoim doświadczeniem. Podpowiada jak piec, aby efekt był zawsze oszałamijący. W tablicach zebrała informacje o czasie pieczenia poszczególnych produktów. Powiecie, nic trudnego. Ostateczenie wcześniej, niż później, każdy ustali, ile piec marchew, a ile bataty, żeby ich nie przepiec na miazgę lub nie zwęglić. A wiecie ile piec ryż z warzywami? Ile dodać płynu do kaszy? Piekę od lat i mam jakieś cząstkowe wyobrażenie o czasie i płynach... Jednak książka UPIECZ TO! zrewolucjonizowała moje pieczenie. Odkąd mam tę książkę, moje życie stało się prostsze.

Dla kogo jest przeznaczona?

To książka zarówno dla doświadczonych w kulinarnych bojach, ale przede wszystkim dla tych, którzy zaczynają kuchenne potyczki. UPIECZ TO! ośmiela do eksperymentowania. Pieczenie z autorką jest banalnie łatwe. Jeśli raz spróbujecie, wkrótce staniecie się ekspertkami od pieczenia obiadu. Staniecie się wolne i niezależne. Bo jak przekonuje Rukmini Iyer wybierz rodzaj kaszy, dodaj warzywa, dodaj źródło białka (mięso lub ser), dodaj coś chrupkiego (orzechy) i coś zielonego na koniec (zioła lub liście sałat) i wyczaruj posiłek.

Czy UPIECZ TO! warto kupić?

Pytacie, czy warto wydać 49,99 zł na tę książkę? Bezwględnie tak! Zawarta w niej treść jest rzetelnie opracowana, świetnie przetłumaczona, pięknie zilustrowana. Książkę wydano w twardej oprawie - przetrwa lata!. Przekonajcie się sami, jak łatwe i radosne może być pieczenie w domowym piekarniku. Kupcie tę książkę sobie, siostrze, bratu, matce, ojcu i koniecznie najlepszej przyjaciółce lub przyjacielowi. Będą wam wdzięczni! 

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE