Majonez Kielecki w nowej odsłonie. Zmieniono jeden składnik
Majonez to jeden z najpopularniejszych sosów, który wykorzystuje się do wielu różnych potraw. Chociaż na rynku znajdziemy kilkanaście różnych produktów, to tylko dwa są określane jako kultowe. Jednym z nich jest Majonez Kielecki, który właśnie przeszedł metamorfozę. W jego recepturze zmieniono jeden składnik.
Majonez Kielecki ma mnóstwo wiernych fanów w całej Polsce, a 15 września obchodzi swoje święto. Produkowany jest od 1959 roku przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem”. Producent właśnie zakomunikował, że na rynek trafiły słoiczki z popularnym majonezem w zmienionym składzie. Pierwsza partia produktu już pojawiła się w sklepach w całym kraju.
Co zmieniono w tradycyjnej recepturze kultowego Majonezu Kieleckiego? Jak poinformował producent, czyli Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”, w składzie nowego Majonezu Kieleckiego znalazły się jajka z chowu ściółkowego. Dostępny w szklanych opakowaniach majonez w całości powstał na bazie tych jajek.
Jajka z chowu ściółkowego, które wykorzystano w nowej recepturze Majonezu Kieleckiego, są zdrowe i smaczne. Kury karmione są ekologicznymi paszami, co sprawia, że jajka są pełne zdrowych składników i są wyjątkowo dobre.
Skąd pomysł na zmianę składu Majonezu Kieleckiego? Producent już od kilku lat w swoich produktach nie wykorzystuje jajek z chowu klatkowego. Teraz postanowił, że również w składzie kultowego Majonezu Kieleckiego „trójki” zostaną zastąpione jajkami z chowu ściółkowego.
Już można spróbować Majonezu Kieleckiego w nowej odsłonie. Do sklepów właśnie trafiła pierwsza partia produktu. Sos dostępny jest w szklanych słoiczkach o pojemności od 170 ml do 700 ml. Każde opakowanie nowego Majonezu Kieleckiego zostało oznaczone specjalną banderolą, informującą o nowym składniku.
Zobacz galerię i poznaj sprawdzone przepisy na pyszne sosy na zimno. Poniżej znajdziesz także quiz o sosach.