Magda Gessler i premiera lodów „ICE QUEEN” na Dzień Dziecka dla dzieci w każdym wieku

2019-06-01 8:18

Już 2 czerwca 2019 roku odbędzie się ogólnopolska premiera lodów „Ice Queen” stworzonych przez Magdę Gessler. Tego dnia, w Warszawie na placu Europejskim Magda Gessler spotka się z najmłodszymi i ich rodzicami, aby świętować Dzień Dziecka! Dla dzieci będą lody waniliowe. Dla wszystkich dorosłych, którzy pielęgnują w sobie dziecko - lody z prosecco. Każdemu według wzrostu lub wieku. To wyjątkowe wydarzenie z wyjątkowej okazji.  W punktach zlokalizowanych w całej Polsce każdy będzie mógł posmakować nowego produktu.

Magda Gessler i premiera lodów „ICE QUEEN” na Dzień Dziecka dla dzieci w każdym wieku
Autor: mat. pras. Ice Queen

Od 2 czerwca br. w kilkunastu miejscach w Polsce, zlokalizowanych w restauracjach lub w przyogródkowych punktach będzie można spróbować lodów stworzonych przez Magdę Gessler. Oferta ważna jest cały rok i dotyczy lodów sprzedawanych na porcje. Smaki lodów będą zmienne, a smakosze trafią na takie rarytasy jak biała czekolada z maliną, campari z pomarańczą, czekolada z czarną porzeczką, sernikowe, malina z winem czy prosecco! Pełna lista miejscowości (restauracja, adres) w których będą dostępne produkty będzie dostępna na stronie icequeenmagdagessler.pl

Dodatkowo, 2 czerwca w Warszawie na Placu Europejskim zostanie zorganizowany Dzień Dziecka podczas którego obecna tam Magda Gessler rozda zebranym tonę lodów! Nie zabraknie również innych atrakcji.

Na dzieci czekać będzie także wata cukrowa i popcorn, a w programie rozrywek przewidziano dmuchańce, malowanie twarzy, bańki mydlane i modelowanie balonów.

Zapraszamy Wszystkich  2 czerwca na spotkanie z Magdą Gessler od godziny od 10:00 do 16:00 na plac Europejski w Warszawie.

Marka „Ice Queen” powstała ze wspomnień, tradycji i bazuje na rodzinnej recepturze.

Odtworzyłam recepturę mojej prababci, która spędziła we Włoszech całe swoje życie i zawładnięta tym niezwykłym miejscem, jego kolorami, świeżością, intensywnością stworzyła pyszne lody… Puszyste, naturalne, zdrowe, przepełnione soczystością owoców, słodyczą czekolady, czy esencją prawdziwej wanilii… Tę wyjątkową recepturę na grunt polski przeniosła moja babcia Halina. To ona, w 1947 roku, otworzyła kawiarnię „Pionierka” w Słupsku. Wyczarowywała tam najwspanialsze smaki niczym wróżka! Pierwsze mandarynkowe sorbety, najsłodszą czekoladę robioną ze świeżo parzonego kakao, śmietanę – puszystą, białą, lekką… czy obezwładniający karmel dla którego jako mała dziewczynka zakradałam się do jej cukierni – mówi Magda Gessler.

Aktualne informacje na temat wydarzenia: https://www.facebook.com/events/599787420508935/

Instagram: https://instagram.com/icequeenmagdagessler

FB: https://www.facebook.com/pg/icequeenmagdagessler/