Jak jeść różnorodnie i nie marnować żywności? Darmowy e-book od Kuchni Lidla już dostępny
Lidl Polska od dawna podejmuje działania w celu wspieranie niemarnowania żywności. W imię tej idei powstał kulinarny e-book portalu kuchnialidla.pl, w którym znajdziemy szereg niezbędnych porad i pysznych przepisów. Jaki jest klucz do niemarnowania w kuchni? Wszystko zaczyna się od zakupów! Z najnowszego e-booka dowiemy się, jak mądrze robić zapasy, oraz smacznie je wykorzystywać.
Rozmaite przepisy oraz triki, ukazujące jak wykorzystać w kuchni produkty, już nie pierwszej świeżości oraz, że nawet kuchennym resztkom można nadać drugie życie.
Darmowy e-book Kuchni Lidla z przepisami od Karola Okrasy, Kingi Paruzel oraz Pawła Małeckiego, podpowie jak upiec idealny, domowy chleb oraz stworzyć rozmaite dania i desery z ryżem, kaszą czy też makaronem w roli głównej. Na słodko, czy na wytrawnie – jak kto woli!
Kiedy wiele osób zaopatrzyło się w spore zapasy suchych produktów spożywczych, warto połączyć je z pozostałymi składnikami, które znajdziemy w domowej spiżarce w celu uniknięcia marnowania jedzenia.
Trzy, bazowe składniki jakimi są makaron, kasze oraz ryż, wcale nie muszą być monotonne i jak się okazuje, można je przyrządzać na wiele niebanalnych sposobów, z ryżu tworząc np. … ciasto!
Wszystkie przepisy oraz tajniki kuchni zero waste dostępne są w e-booku, który można pobrać tutaj >>> https://www.lidl.pl/pl/gazetki/e-book-cc-gotuj-z-glowa-w-rytmie-no-waste/view/flyer/page/1