GĘSINA NA ŚW. MARCINA Oficjalna Lista Restauracji- 2019
GĘSINA NA ŚW. MARCINA Oficjalna Lista Restauracji- 2019
ZACHODNIOPOMORSKIE
Bulaj w hotelu Interferie, szef kuchni Jacek Krakowiak
Uzdrowiskowa 15, 72-600 Świnoujście, Tel. 91 381 25 36,
https://www.interferie.pl/inmedicalspa
Horyzont, Hotel Aquarius SPA, szef kuchni Grzegorz Nowicki,
ul. Kasprowicza 24, 78-100 Kołobrzeg , Tel.943536290,
https://www.aquariusspa.pl/pl/kuchnia/restauracja-horyzont
Restauracja La Maison - Hotel Leda SPA szef kuchni Krystian Gajek,
ul. Kasprowicza 23, 78-100 Kołobrzeg, tel. 608-626-004,
www.hotelleda.pl/restauracja-la-maison-w-kolobrzegu
Magia Lubczyku, Havet Hotel, szef kuchni Maciej Żukowski
78-131 Dźwirzyno, ul. Wyzwolenia 29, 94 711 36 82
www.havethotel.pl
Miejski Browar Stargard, szef kuchni Zenon Hołubowski
73-110 Stargard, ul. Krzywoustego 1, tel. 519 870 555
www.miejskibrowarstargard.pl
Oyster Restaurant, Radisson Blu Resort Świnoujście, szef kuchni Wiesław Kartasiński
72-600 Świnoujście, Al.. Baltic Park Molo 2, tel. 91 40 40 750
www.facebook.com/RadissonBluResortSwinoujscie
Park Hotel, szef kuchni Tomasz Madera,
ul. Plantowa 1, 70-527 Szczecin, tel. 91 434 00 50,
www.parkhotel.szczecin.pl
Restauracja Sublima, szef kuchni Andrzej Jakomulski
78-100 Kołobrzeg, ul. Dworcowa 10, tel. 94 711 29 29
www.restauracjasublima.pl
WIELKOPOLSKIE
Restauracja FIGA, szef kuchni Dawid Klimaniec,
62-064 Plewiska, ul. Grunwaldzka 512, tel. 601 174 749,
www.figarestauracja.pl
Restauracja Italia, szef kuchni Paweł Jabłoński
61-492 Poznań, ul. Dolna Wilda 8, tel. 61 830 15 09
„Rządcówka” Ostoja Chobienice, szef kuchni Maciej Barton,
64-212 Siedlec, Chobienice 166, Tel 683531600,
„Taste_it”, HOT_elarnia**** & SPA, szef kuchni Marcin Humerski
62-040 Puszczykowo, ul. Morenowa 33, tel. 61 898 37 80,
www.hotelarnia.pl/restauracja
Ułan Browar, szef kuchni Artur Szwacki
60-750 Poznań, ul. Wyspiańskiego 26, tel. 888 085 222
www.ulanbrowar.com.pl
WARMIŃSKO - MAZURSKIE
New Island, Dobry Hotel Mięczkowski, szef kuchni Michał Soliwoda,
11-730 Mikołajki, al. Spacerowa 11, tel. 874206000 ,
https://www.facebook.com/pages/Restauracja-New-Island-Pub/1570031759969920
Restauracja Poezja Smaków, Hotel Natura Mazur Resort & Conference, szef kuchni Mariusz Cygan,
12-122 Jedwabno, Warchały ul. Brajnicka 1, tel. 89 642 66 00,
www.naturamazur.pl
ŚWIĘTOKRZYSKIE
Leliwa, szef kuchni Jan Maslikowski,
26-200 Końskie, ul. Zamkowa 17, tel. 41 347 11 29
www.restauracjaleliwa.com
Widnokrąg, szef kuchni Przemysław Kaproń,
ul. Opatowska 19, 27-600 Sandomierz, Tel 15 832 12 12,
https://www.facebook.com/Widnokrąg
ŚLĄSKIE
511 Bar & Restaurant, szef kuchni Krzysztof Haras
42-440 Ogrodzieniec, Pozdamcze, ul.Bonerów 33, tel. 32 746 28 12
www.poziom511.pl
Arche Częstochowa, szef kuchni Bartosz Musiał
42-200 Częstochowa ul. Oleńki 20, 343474074
www.hotelczestochowa.com/restauracja
Cadenza, szefowie kuchni Katarzyna Rogowska, Robert Muzyczuk
40-201 Katowice, plac Wojciecha Kilara 1, tel. 32 732 53 47,
www.cadenza.pl
Restauracja Isto, szef kuchni Patryk Dusza,
al. Walentego Rozdzieńskiego 1 A, 40-202 Katowice, Tel. 519073880,
www.isto.com.pl
GierKrówka, szef kuchni Krystian Cydejko,
ul. Botaniczna 4, Zawada, 42-260 Kamienica Polska Tel.793 921 216 ,
www.gierkrowka.pl
Poziom 3, szef kuchni Wojciech Konikowski
43-200 Pszczyna, ul. Bednarska 3,tel. 535 200 281
www.poziom3.com/?lang=pl
SmaQ Food & Wine, szef kuchni Arkadiusz Gawron
40-026 Katowice, ul. Wojewódzka 12, tel. 32 740 99 40
www.qhotels.pl/hotel-katowice-centrum/restauracja/smaq-food-and-wine
Restauracja Styl 70, szef kuchni Wojciech Krzak
43-211 Piasek, ul. Studzienicka 58, tel.32 449 30 00
www.restauracjastyl70.pl
Restauracja UMAMI, szefowie kuchni Mateusz Bieniek, Robert Biniasz,
44-120 Pyskowice, ul. Sikorskiego 46, tel. 662 267 070,
www.restauracjaumami.pl
Ważne Miejsce, szef kuchni Radosław Spirydowicz
40-065 Katowice, ul, Mikołowska 44, tel. 797 630 631
www.waznemiejsce.pl
Złoty Groń, Hotel & Restauracja, szefowa kuchni Aneta Nalepa
43-470 Istebna, ul. Istebna 593, tel. 33 444 18 88
www.hotelzlotygron.pl
Restauracja Whisky & Piec, szef kuchni Mateusz Zawojski
47-400 Racibórz, ul. Drzymały 26/27, tel. 570 111 007
www.facebook.com/WhiskyiPiec
POMORSKIE
Brovarnia Gdańsk szef kuchni Jarosław Waloch,
80-755 Gdańsk, ul. Szafarnia 9, tel. 726 03 04 00,
www.brovarnia.pl
Hotel Haffner, szef Kuchni Michał Zawierzeniec,
ul. J J Haffnera 59, 81-715 Sopot, tel. 58 550 98 13,
https://www.hotelhaffner.pl/kulinaria/restauracja
M15 Restaurant & Bar & Sauny Sopot, szef kuchni Adrian Gabryszak,
81-715 Sopot, al. Franciszka Mamuszki 15, tel. 720 827 827,
https://www.facebook.com/m15.sopot/
Niepokorni, szef kuchni Kamil Kowalski
80-748 Gdańsk, ul. Chmielna 72/5, tel. 731 700 333
www.facebook.com/NiepokorniBistro
Restauracja Polskie Smaki, szef kuchni Krystian Szidel,
81-718 Sopot, Powstańców Warszawy 10, tel. 58 767 18 19 60,
www.restauracjapolskiesmaki.com
Hotel Pory Roku, szef kuchni Przemysław Wilczewski,
ul. Czyste Błota 3, 87-312 Pokrzydowo, tel. 571 206 076,
www.hotelporyroku.pl
Stacja Smaku, szef kuchni Mariusz Sulikowski,
Udorpie 93, 77-100 Bytów tel. 530 336 100,
https://www.facebook.com/stacjasmaku.Bytow
Restauracja Tabun , szef kuchni Mariusz Szymichowski,
80-174 Gdańsk, Otomin, ul. Konna 29, tel. 601 611 499,
www.restauracjatabun.kuznia.net
Tu można marzyć, szef kuchni Adam Woźniak,
80-320 Oliwa, Gdańsk, ul. Opata Jacka Rybińskiego 25, tel. 587183234,
www.tumoznamarzyc.pl
Zajazd Ostoja Sporysz, szef kuchni Andrzej Lenio,
77-304 Rzeczenica, Sporysz 8, tel. 504 231 303,
www.pl-pl.facebook.com/zajazdostojasporysz
PODLASKIE
Trattoria Czarna Owca szef kuchni Grzegorz Chlebowicz,
15-001 Białystok, ul. Lipowa 24, tel. 85 744 55 45,
www.trattoriaczarnaowca.pl
„Restaurant & Bar Cristal” Best Western Hotel Cristal, szef kuchni Łukasz Rakowski,
15-424 Białystok, ul. Lipowa 3/5, tel. 85 749 61 59,
www.hotelcristal.com.pl
Żubrówka, Hotel Żubrówka **** w Białowieży szef kuchni Łukasz Rakowski,
ul. Pałacowa 6, 17-230 Białowieża, Tel. 856829434,
www.hotel-zubrowka.pl
PODKARPACKIE
Restauracja Bosko, szef kuchni Maciej Łabuński
37-700 Przemyśl, ul. Władycze 1, tel. 695 423 832
www.restauracjabosko.pl
Restauracja Magnolia, Dwór Kombornia, szef kuchni Marcin Majchrzak
38-420 Korczyna, Kombornia 1, tel. 13 435 42 89
www.dworkombornia.pl
Restauracja Rezydencja, hotel Arłamów, szef kuchni Piotr Porada
38-700 Ustrzyki - Dolne, Arłamów 1, 608 380 701
www.arlamow.pl/hotel-z-restauracja-w-gorach
OPOLSKIE
Markus Restauracja, szef kuchni Mateusz Koprek
47-110 Kolonowskie, ul. Krótka 8, tel. 77 461 11 36
www.restauracja-markus.pl
MAZOWIECKIE
Akademia Restauracja, szef kuchni Krzysztof Kowalski,
02-548 Warszawa, ul. Różana 2 lok. 61, tel. 22 828 99 11,
www.restauracjaakademia.pl
Aruana Restaurant, Hotel NARVIL Conference & Spa, szef kuchni Michał Pezda
05-140 Serock, ul. Czesława Miłosza 14a, tel. 22 566 10 00,
www.hotelnarvil.pl
Atelier Amaro, szef kuchni Modest Amaro,
00-507 Warszawa, Plac trzech Krzyży 10/14, tel. 792222211
www.atelieramaro.pl
Restauracja Baczewskich, szef kuchni Dmitrij Babak,
00-580 Warszawa, al. Jana Christiana Szucha 17/19, tel 733434434 ,
www.baczewskich.rest
Hotel BoniFaCio, szef kuchni Dariusz Ratuszniak,
Kępa 84, 09-110 Sochocin, tel. 23 651 24 00,
www.hotelbonifacio.pl
BykBar, szef kuchni Janusz Korzeniewski
00-451 Warszawa, Rozbrat8, 500 072 594
https://www.facebook.com/BykBar/
Gruby Josek, szef kuchni Mateusz Czekierda
00-892 Warszawa, ul. Elektoralna 24/50-54a, tel. 782 242 322
www.grubyjosek.pl
Halka Restauracja po polsku, szef kuchni Zbigniew Paluch,
ul. Puławska 43, 02-508 Warszawa, tel. 509 593 305,
www.restauracjahalka.pl
Hotel i Restauracja Karo, szefowa kuchni Aleksandra Grzeszczyk
26-652 Zakrzew, Mleczków k. Radomia, ul. Jana Pawła II 2, tel. 48 380 18 99
www.hotelkaro.pl
Restauracja Kantyna, Arche Hotel, szefowa kuchni Agnieszka Fiejka
05-530 Góra Kalwaria, ul. Dominikańska 11, tel. 22 375 90 35 wew.600
www.koszaryarchehotel.pl/restauracja/kantyna
Mood Restaurant, szef kuchni Marcin Przytuła, ,
00-357 Warszawa, ul. Nowy Świat 66, tel. 22 4185755,
www.mood-restaurant.com
Restauracja Stara Wozownia, Pałac Mała Wieś, szef kuchni Przemysław Samul
05-622 Bielsk Duży, Mała Wieś 40, tel. 782 404 040
www.palacmalawies.pl/restauracja
Stary Dom, szef kuchni Łukasz Federowicz i Rafał Kowalczyk
02-620 Warszawa, ul. Puławska 104/106, tel. 600471471
www.restauracjastarydom.pl
MAŁOPOLSKIE
Andromeda Alfa, szef kuchni Piotr Tuźnik,
31-535 Kraków, ul. Gęsia 22a, Hotel Galaxy, tel. 12 342 81 42,
www.andromeda.jordan.pl
Art Restauracja, szef kuchni Michał Cienki,
ul Kanonicza 15, 31-002 Kraków Tel. 537872193,
www.artrestauracja.com
Restauracja Biała Róża, szef kuchni Łukasz Cichy,
31-101 Kraków, ul. Straszewskiego 16, tel. 12 421 51 90,
www.restauracjabialaroza.pl
Belle Epoque, szef kuchni Anna Barwacz,
33-113 Zgłobice, ul. Dworska 1, tel. 14 652 76 50,
www.dwor-prezydencki.pl/restauracja
Bistro Beta, szef kuchni Filip Stępień
31-535 Kraków, ul. Św. Gertrudy 12, tel. 12 295 91 21
www.bistrobeta.jordan.pl
Brasserie Roots, Radisson Blu Hotel & Ressidences Zakopane, szef kuchni Sebastian Krauzowicz
34-500 Zakopane, Bulwary Słowackiego 1, tel. 18 532 55 55
www.facebook.com/BrasserieRoots
Cristalino Kuchnia i Wino, szef kuchni Krzysztof Wróbel,
33-101 Tarnów, ul. Traugutta 5, tel. 14 633 12 25,
www.tarnow.cristalpark.pl
Chochołowy Dwór - Jerzmanowice koło Krakowa, szef kuchni Mateusz Rusinek,
32-048 Jerzmanowice, ul. Jana III Sobieskiego 172, tel. 12 620 39 00,
www.chocholowydwor.pl
Drukarnia Smaku Cristina, szef kuchni Sebastian Krauzowicz,
ul. Plac Niepodległości 7, 34-500 Zakopane, Tel. 662388388,
www.drukarniasmakucristina.pl
Dwór Sieraków, szef kuchni Janusz Fic,
32-410 Dobczyce, Sieraków 233, Tel. 600 226 150,
www.dworsierakow.pl
Restauracja "Powiśle", Hotel Cristal Park szefowa kuchni Ewa Wielgus
33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul.Sportowa 2a, tel. 14 657 01 00
www.dabrowa.cristalpark.pl/restauracja
Enoteka Pergamin, szef kuchni Mateusz Guzik,
31-001 Kraków, ul. Grodzka 39, tel. 797 705 515,
https://pl-pl.facebook.com/enoteka.pergamin
Restauracja Four, szef kuchni Tomasz Kowal
31-123 Kraków, ul. Józefa Szujskiego 4, tel. 12 446 76 10
www.restauracjafour.pl
Filipa 18 Food Wine Art, szef kuchni Marcin Sołtys,
31-150 Kraków, ul. Świętego Filipa 18, tel. 12 300 30 33,
www.indigokrakow.com/restauracja
Garden Square Hotel, szef kuchni Krzysztof Żurek
30-601 Kraków, ul. Sucha 1D, 12 397 77 31
http://gardensquarehotel.pl/
Gościniec Na Rozdrożu, szefowie kuchni Marcin Majecki,
32-590 Libiąż, ul. Krakowska 86, tel. 32 624 00 60,
www.narozdrozu.pl
Gościniec Dworski w Ropie, szefowa kuchni Bernadetta Szustak
38-312 Ropa, Ropa 578A, tel. 503 596 334
www.gosciniecdworski.pl
Góralska Tradycja, szef kuchni Sylwester Lis
34-500 Zakopane, ul. Krupówki 29, tel. 18 200 03 74
www.goralskatradycja.pl
Halicka Eatery&Bar, Hotel Puro, szef kuchni Miłosz Kowalski,
ul. Halicka 14 a , Kraków, Tel. 725 577 779,
http://halicka.pl/pl
Restauracja Impresja,Holiday Inn Kraków City Center, szef kuchni Robert Kopacz, Menu: Paulina Gulajska
31-032 Kraków, ul. Wielopole 4, tel. 12 619 03 55
www.hik.krakow.pl/restauracje-i-bar-holiday-inn
Restauracja Magnifica - Hotel Farmona, Kraków, szef kuchni Tomasz Trafiał,
30-443 Kraków, ul. Jugowicka 10c, tel. 12 252 70 10,
www.magnifica.pl
Nowy Spichlerz Restauracja, Dwór w Tomaszowicach, szef kuchni Daniel Lisiewicz
32-085 Modlnica, ul. Krakowska 68, tel. 12 419 20 00
www.dwor.pl/pl/goscie_indywidualni/restauracje/nowy_spichlerz
Pod Nosem - Kanonicza 22, szef kuchni Przemysław Bilski ,
31-002 Kraków, ul. Kanonicza 22, tel. 12 376 00 14,
www.podnosem.com
Restauracja Qualita, szef kuchni Marcin Dudek,
30-311 Kraków, ul. Wygrana 6, tel.696 480 983,
http://www.qhotels.pl/krakow-plus/restauracja/o-restauracji
Sienna 104, Heron Live Hotel, szef kuchni Krzysztof Małocha,
33-318 Gródek nad Dunajcem, tel. 188888500,
www.heron-hotel.com/restauracje/restauracja-sienna
Trzy Gęsi, szef kuchni Tomasz Smoczyk
31-057 Kraków, ul. Kupa 7, tel. 602 690 494
www.trzygesi.pl
Restauracja Zakopiańska, szef kuchni Mariusz Bizub,
ul. Jagiellońska 18, 34-500 Zakopane, Tel.185330363
ŁÓDZKIE
Restauracja Gęś i Wino, szef kuchni Marzena Domagała,
Spała, ul. Hubala 15, 97-215 Inowłódz, Tel. 447101555,
http://gesiwino.pl
Medical Spa Hotel Lawendowe Termy****, szefowa kuchni Urszula Czyżak,
ul. Jakuba Świnki 10, 99-210 Uniejów, tel. 42 2334700,
www.lawendowetermy.pl
LUBUSKIE
MIĘDZY WIERSZAMI szef kuchni Marek Ciureja
66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Sikorskiego 107, tel. 735 955 588,
www.facebook.com/miedzywierszami.gorzow/?fref=ts
LUBELSKIE
2 PI ER Restauracja, szef kuchni Jakub Piętowski,
Lublin, ul. Artura Grottgera 2 , Tel. 730741230,
www.2pier.pl
Restauracja 16 STOŁÓW szef kuchni Piotr Kwiatosz,
Lublin, ul. Rynek 16/1, tel. 785 272 860,
www.16stolow.pl
Piano, Restauracja i Hotel Piano, szef kuchni Piotr Huszcz,
20-535 Lublin, ul. Jana Pawła II 19 tel. 786 812 503,
www.piano-lublin.pl/restaurant.html
Perłowa Pijalnia Piwa, szef kuchni Maria Znamierowska,
20-001 Lublin, ul. Bernardyńska 15A, tel. 667 994 487,
www.perla.pl/pijalnia-piwa
Restauracja Botanika, szef kuchni Michał Morawski
ul. Krakowska 11, 24-120 Kazimierz Dolny, tel. 81 881 08 76
www.kuchniabotanika.pl
TINTO Wine Bar Restauracja, szef kuchni Marcin Jurek,
pl. Władysława Łokietka 3, 20-001 Lublin, Tel. 730320580,
https://www.facebook.com/tintolublin
Hotel Zamek Janów Podlaski, szef kuchni Łukasz Rudzki
21-505 Janów Podlaski, ul. Zamkowa 1,tel. 781 331 245
www.zamekjanowpodlaski.pl
KUJAWSKO - POMORSKIE
Pałac Komierowo, szef kuchni Michał Skrzypczak
89-400 Sępólno Krajeńskie, Komierowo 1, tel. 525 444 444
www.palackomierowo.com
SALT Restaurant, szef kuchni Dawid Wojciechowski,
87-100 Toruń, ul. Bulwar Filadelfijski 11, tel. 56 611 57 59,
www.copernicustorunhotel.com/gastronomia/restauracja-salt
Szeroka No.9, szef kuchni Patryk Stanewicz,
ul. Szeroka 9, 87-100 Toruń, tel. 56 622 84 24,
www.szeroka9.pl
DOLNOŚLĄSKIE
Babinicz, Hotel Restauracja Dworzysko, szef kuchni Rafał Grzegorzek,
58-310 Szczawno-Zdrój, al. Spacerowa 22, tel. 74 633 32 89,
www.dworzysko.pl
Boletus Zamek Kliczków, szef kuchni Mariusz Kucharczak,
59-724 Osiecznica, Kliczków 8, tel. 75 734 07 00,
www.kliczkow.com.pl/restauracja
Dobra Karma , szef kuchni Przemysław Bieskierski
50-027 Wrocław, ul. Kościuszki 23, tel. 717142599,
https://www.facebook.com/dobrakarma108/
Kaczka i Wino, Villa Elise, szef kuchni Agnieszka Kukin
57-550 Stronie Śląskie, Mickiewicza 9, tel.: 74-8142516
www.kaczkaiwino.pl
LALA, Pałac Brunów, szef kuchni Mateusz Szpytna
59-600 Lwówek Śląski, Brunów 27, tel. 75 784 02 10
www.brunow.pl
Karczma Młyńska, szef kuchni Mariusz Kucharczak,
50-266 Wrocław, ul. Wyspa Słodowa 10, tel. 71 322 60 77,
www.hotel-tumski.com.pl/karczma/karczma-mlynska
Pałac Łagów, szef kuchni Gracjan Groberski
59-900 Zgorzelec, Łagów, ul. Strumykowa 22, tel. 75 771 51 08
www.palac-lagow.pl/
Restauracja Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel, szef kuchni Damian Chajęcki,
58-217 Niemcza, Gola Dzierżoniowska 21, tel. 885 544 111
www.uroczysko7stawow.pl