Elica RoadShow 2019 w Polsce

2019-03-28 10:18

Włoska firma specjalizująca się w produkcji wysokiej jakości okapów kuchennych oraz płyt grzewczych przemierza Europę! W ramach Elica RoadShow mobilna ekspozycja najnowszych produktów w połowie marca zawitała do trzech miast Polski. My odwiedziliśmy ekspozycję w Poznaniu. Mieliśmy okazję spróbować wyśmienitych włoskich dań przygotowanych przez Matteo Brunetti - finalistę Master Chefa!

Elica
Autor: materiały prasowe Podczas spotkania przepisy na tradycyjne włoskie dania i desery zdradził nam Matteo Brunetti.

Obrandowany truck pojawił się dotychczas w kilku europejskich krajach, m.in. w Niemczech, Hiszpanii, Czechach, na Słowenii, Słowacji, w Grecji, we Włoszech czy Portugalii. Po polskiej, marcowej edycji – mobilny showroom przemierzy tysiące kilometrów, aby odwiedzić Francję, Węgry, Ukrainę oraz Rosję.

Wydarzenie połączone z angażującymi pokazami kulinarnymi i konkursami zgromadziło wiele osób zainteresowanych okapami włoskiej marki – trzeba przyznać, w Polsce także dopisała frekwencja podczas spotkań. Jak zaznaczają przedstawiciele firmy – mobilny showroom Elica RoadShow podróżujący po Europie pozwolił jeszcze bardziej zbliżyć się do klientów i zaprezentował im jak innowacyjne, piękne i skuteczne w swej pracy są urządzenia marki Elica.

Gotowanie z Matteo Brunetti

Podczas marcowej edycji Elica RoadShow 2019 w polskich miastach dla gości gotował finalista programu Master Chef – Matteo Brunetti. W Poznaniu mieliśmy więc okazję przyjrzeć się, jak przygotowuje on tradycyjne włoskie risotto z grzybami oraz pyszne tiramisu. Na samym przyglądaniu oczywiście się nie skończyło, pyszne dania kusiły aromatem i lekkością. Warto więc wypróbować przepisu Matteo. Zanim jednak przyszedł czas na obiad, nasze apetyty rozbudziły pyszne przekąski - tartaletki z pesto, kozim serem i kiełkami amarantusa, kanapeczki z szynką parmeńską, ricottą i miodem oraz pyszny krem z mascarpone i wasabi. Nie zabrakło również prawdziwego włoskiego parmezanu, pysznej oliwy z oliwek i balsamicznego kremu, które podano ze wspaniałym, kruchym pieczywem.

Rozwiązania kuchenne marki Elica

Wydarzenie stało się także idealną okazją do zaprezentowania programu Air Partners dla współpracujących architektów, projektantów i właścicieli studiów meblowych. Podczas szkoleń, goście mogli dowiedzieć się o aktualnej ofercie producenta, a także o najnowszej wersji płyty grzewczej zintegrowanej z wyciągiem – NikolaTesla Switch. Premiera urządzenia idealnie łączy się hasłem przewodnim spotkań z polskimi klientami – The Revolution is on Air. Rewolucyjna konstrukcja płyty, uwzględnienie wzorniczych detali, a także harmonia jakości z maksymalną skutecznością – to wyróżniki premierowego modelu. Oprócz tego, w mobilnym showroomie goście mogli przyjrzeć się także pozostałym nowościom włoskiego producenta – m.in. serii okapów Cloud, Seven, Skydom, Illusion, Lullaby, Haiku, Urban, Pix oraz Interstellar.

Dizajn użytkowy w kuchni

O designie zaś mówił główny projektant marki - Fabrizio Crisà, który do Elica dołączył w 2005 roku. Podczas spotkania dla prasy opowiedział, czym dla niego jest poczucie estetyki oraz dlaczego dziś warto wyróżniać się na tle konkurencji. Projektant łącznie dla marki Elica zdobył kilkadziesiąt nagród – m.in. “iF Design Award”, “Interior Innovation Award”, “Good Design”, “Archiproducts Design Awards” czy “Red Dot Design Award”.

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE