Na swoim Instagramie postanowiła pochwalić się zdjęciem z pyrkajacym bulionem warzywny, które podpisała: „Wegański rosół. Idealny na jesienną pogodę!”
Fani dziennikarki od razu zareagowali, dopytując się o przepis. Niektórzy powątpiewali, czy jest on wegański, jeśli po powierzchni pływają oka tłuszczu. Wyjaśniamy, wegański bulion przygotowuje się z dodatkiem roślinnych tłuszczy na których albo przypieka się albo smaży warzywa, aby wydobyć z nich głębi smaku. Beata Sadowska swój bulion wzbogaciła dodatkiem grzybów hodowlanych - boczniaków. Można również dodać świeżego pomidora. Nie zapominając oczywiście o przyprawach. Taki bulion jest bardzo smaczny. Można go podać z makaronem lub kaszą. Można, a nawet należy wykorzystywać do przygotowania zup warzywnych. To także doskonałe remedium na jesienne przeziębienia.
Wypróbuj koniecznie: Przepis na wegański rosół - bulion warzywny dla każdego
