Anfas Food Product - największe targi produktów spożywczych w Turcji
W dniach 15-18 lutego 2016r. w Antalya Expo Center w Turcji, odbędzie się 24 edycja targów produktów spożywczych. Corocznie na to wydarzenia przyjeżdża ponad 30 tys. odwiedzających. Sprawdź, kto się tam pojawia i dlaczego.
Kto odwiedza tureckie targi żywności?
W ubiegłym roku Anfas Food Product odwiedziło blisko 31 tys. przedstawicieli sektora spożywczego, wśród których znajdowali się głównie szefowie kuchni, przedstawiciele hoteli, restauracji i supermarketów. Podczas targów mieli oni okazję zobaczyć oferty 178 wystawców z 35 krajów.
Anfas Food product - dlaczego powstały?
Tureckie targi żywności służą nawiązywaniu kontaktów biznesowych przez przedstawicieli branży spożywczej, w której skład wchodzą producenci, hurtownie i sklepy oraz przedstawiciele branży usługowej - restauratorzy i hotelarze. Dzięki takim wydarzeniom jak to, mogą oni poznać najnowsze trendy żywieniowe oraz wzbogacić swoją ofertę.
Targi Anfas Food Product mają również wpływ na ożywienie tureckiej gospodarki regionalnej.
Dlaczego Antalya?
Miasto Antalya jest miejscem, do którego łatwo się dostać, ponieważ znajduje się tam międzynarodowe lotnisko, które obsługuje loty z ponad 100 miast Europy, Rosji i Bliskiego Wschodu. Odległość z portu lotniczego do miejsca, gdzie odbywają się targi wynosi 3 kilometry.
Ponad to Antalya Expo Center jest trzecim największym centrum targowym w Turcji, którego powierzchnia wystawowa wynosi 40 tys. metrów kwadratowych
Na podst. mat. pras. Turcja Anfas Food Product