MADLEROWANIE lub wygniatanie: co to jest? Na czym polega madlerowanie? Poradnik barmana amatora

2018-01-08 12:11

Co to jest madlerowanie? Na czym polega wygniatanie owoców do koktajlu? Odpowiadamy i radzimy, jak madlerować, niczy zawodowy barman.  Polecamy także przepisy na Klasyczne Mojito: przepis. Jak zrobić klasyczne Mojito? Poradnik barmana amatora [WIDEO] Mojito smakowe: przepis na mojito z mango lub truskawką. Poradnik barmana amatora [WIDEO] Mojito z malinami - efektowny drink na koniec lata [WIDEO]

MADLEROWANIE lub wygniatanie
Autor: Shutterstock Madlerowanie, czyli wygniatanie najczęściej cytrusów w szklance to podstawa wielu koktajli.

Madlerowanie, czyli po prostu wygniatanie. Mówiąc prościej: wygniatanie lub miażdżenie specjalnym tłuczkiem owoców i ziół, będących składnikami koktajlu. Ta metoda najlepiej sprawdzi się przy drinkach z użyciem świeżych cytrusów, np. Mint Julep czy Caipirosca. Podpowiadamy także jak kroić limonki, żeby pozbyć się goryczy.

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE