Włoskie faworki - bosko lekkie ciasteczka karnawałowe
Wielkanocna pascha z bakaliami

Autor Zdjęcia: mat. pras. Wieluń
Wielkanocna pascha z bakaliami
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Przepis na paschę wielkanocną z bakaliami. Delikatna, puszysta pascha z twarożku to jedna z tych wielkanocnych słodkości, na które czekamy cały rok, by spałaszować ją ze smakiem. Warto zatem przyrządzić ją wyjątkowo. Sprawdź, jak zrobić wyśmienitą paschę wielkanocną z rodzynkami, skórką kandyzowaną i żurawiną.
Składniki
450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
100 g masła
100 g drobnego cukru
Łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy
2 łyżki płatków migdałowych do dekoracji
2 łyżki rodzynek
2 łyżki suszonej żurawiny
Przygotowanie krok po kroku:
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo twarożek i bakalie (wcześniej można je namoczyć).
Wymieszać i przełożyć masę do wyłożonych gazą miseczek lub jednej większej (ale ładniej prezentują się małe paschy).
Wstawić paschy na kilka godzin do lodówki. Podawać udekorowane płatkami migdałów.