Wielkanocna pascha z bakaliami

Wielkanocna pascha z bakaliami

Autor Zdjęcia: mat. pras. Wieluń

Wielkanocna pascha z bakaliami

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Przepis na paschę wielkanocną z bakaliami. Delikatna, puszysta pascha z twarożku to jedna z tych wielkanocnych słodkości, na które czekamy cały rok, by spałaszować ją ze smakiem. Warto zatem przyrządzić ją wyjątkowo. Sprawdź, jak zrobić wyśmienitą paschę wielkanocną z rodzynkami, skórką kandyzowaną i żurawiną.

Składniki

  • 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony

  • 100 g masła

  • 100 g drobnego cukru

  • Łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy

  • 2 łyżki płatków migdałowych do dekoracji

  • 2 łyżki rodzynek

  • 2 łyżki suszonej żurawiny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo twarożek i bakalie (wcześniej można je namoczyć).

  • Wymieszać i przełożyć masę do wyłożonych gazą miseczek lub jednej większej (ale ładniej prezentują się małe paschy).

  • Wstawić paschy na kilka godzin do lodówki. Podawać udekorowane płatkami migdałów.

Ocena: 0